AlbumrecensieLazy

Lazy van Mr. Mitch laat je na afloop enigszins stoned achter – de triptip van de week ★★★★☆

null Beeld

Het album Lazy kent geen eenheid in stijl en sound. Toch neemt de plaat je vanaf het begin bij de hand, om je na het verbluffende eindspel enigszins stoned achter te laten.

De producer Mr. Mitch is een bekende uit de Britse grime en hiphop, maar vooral als soloartiest verricht hij wonderen. Lazy trapt af met vierkante acid, de bekende bliepjes en een diepe basdrum. Daarna begint het feest der verrassingen. De producer pakt een akoestische gitaar en pingelt er wat omfloerste slaapkamerpop op. Maar de minieme melodie heeft opnieuw iets betoverends en is repetitief als techno.

In het titelnummer draagt de poëtische rapper Manga Saint Hilare een prachtige tekst voor, en via een omleiding langs soul en triphop keren we terug op de dansvloer. Waarna we in slaap worden gesust, eerst bij het hypnotiserende Sleep en daarna bij het lieflijke Daydream of Me, dat wordt gedragen door een enkel analoog synthesizerloopje en een heliumstem die eindeloos de woorden ‘open’ en ‘daydream’ herhaalt. De triptip van de week.

Mr. Mitch

Lazy

Dance

★★★★☆

Gobstopper Records

Meer over