Last Waltz (1)

Weet je, elk moment kunnen we gaan...

Wij allemaal, weet je.

Het gaat om nú. Daarom moeten we het er nú van nemen.

Straks zijn we dood. Of oud. Of ziek. Het gaat om nú.

Als we nu niet neuken, neuken we nooit niet.

Nog een aflevering te gaan en dan nemen we morgen met deel 7 afscheid van Waltz. Met bovenstaande ontboezeming van Enrico (uit aflevering 6) is de menselijke scheur van onmacht die we – kutgodverdomme, jezus, godverdefuck weet je – bij het naderend einde allemaal voelen, passend verwoord. Op verzoek mailden lezers hun eigen kijkervaringen bij de serie. Rauw en recht voor ieders krentenmik, net als in Waltz zelf:

‘Doe toch eens normaal man! Komt er eindelijk eens iets fatsoenlijks op die kut-publieke-omroep en dan gaan we het met zijn allen zitten analyseren! Zo komt er dus nooit meer iets van terecht. Jullie verpesten het echt voor iedereen.’ (Geert-Jan)

‘Ondanks het gevloek, de relatieve voorspelbaarheid, botte seks en het kitscherige Parade-gehalte zijn we nog steeds enthousiast; we neigen zowaar naar het kopen van de dvd-box. Ik houd wel van de getoonde treurigheid en het drankgebruik. De Bauers zoals het zou moeten zijn!’ (Petra de Hamer)

‘Het hele verhaal over het circus Waltz interesseert me helemaal niks. De enige reden waarom ik kijk, is Aart Staartjes.’ (Lia Gunster)

‘Van mij had de kritiek nog wel wat harder gemogen. Nederlands drama is verschrikkelijk, enkele goeie series daargelaten. Ik bedoel Theo Maassen met aangeplakte bakkebaarden, kan het erger? Alles aan Waltz is fout vind ik, behalve Aart Staartjes want voor hem heb ik een zwak.’ (Anna Dekker)

’Ik had op de radio twee acteurs (zoons van Waltz) heel enthousiast horen vertellen over de serie. Daarom ging ik kijken. Ik ben niet afgehaakt, maar kijk met gemengde gevoelens. Al dat vechten, domeingedoe, en ook de manier waarop vrouwen worden neergezet: Olga die met een of andere man gigantisch seksueel uit de bocht gaat en dan toch helemaal blij is dat Waltz met haar wil trouwen. Haar berekenende hebzucht ook. Ik vind het allemaal heel erg mannelijk, maar au fond wel zoals het leven in elkaar steekt.’ (Cora van der Kooij)

‘Ja, ik kijk en geniet wel van Waltz!!!!!’ (Paul de Leeuw)

Morgen verder!

Meer over