kunstroofBataclan

Kunstwerk van Banksy op deur van Bataclan gestolen

Een werk dat de Britse kunstenaar Banksy op een nooddeur van de Parijse concertzaal Bataclan had gemaakt is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen. Dat meldt de Franse nieuwszender LCI op zijn website.

Een man fotografeert een werk van straatkunstenaar Banksy in Parijs, in een zijweggetje bij de concertzaal Bataclan. Op 13 november 2015 kwamen daar negentig mensen om in een terroristische aanslag.  Beeld AFP / Thomas Samson
Een man fotografeert een werk van straatkunstenaar Banksy in Parijs, in een zijweggetje bij de concertzaal Bataclan. Op 13 november 2015 kwamen daar negentig mensen om in een terroristische aanslag.Beeld AFP / Thomas Samson

‘De dieven met bivakmutsen verwijderden het werk met behulp van slijpmachines en namen het mee in een vrachtwagen’, aldus een bron dichtbij het onderzoek. Banksy bracht het zeefdrukwerk met witte verf afgelopen juni aan op de deur van de Bataclan. In de zaal werden op 13 november 2015 bij een aanslag negentig mensen gedood. De afbeelding die de kunstenaar aanbracht op de deur toont een treurend figuur.

De dieven zijn gefilmd door een bewakingscamera tijdens hun actie. Het is niet de eerste keer dat een werk van Banksy wordt gestolen. In juni werd een werk, geschat op enkele duizenden euro’s, gestolen door een gemaskerd persoon uit een galerie in Toronto. Ook dit werd gefilmd.

Meer over