Kunstof, De Invaller, Argos

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

Freek de Jonge en zijn vrouw Hella in de foyer van het DeLaMar. Beeld anp
Freek de Jonge en zijn vrouw Hella in de foyer van het DeLaMar.Beeld anp

Kunststof NPO Radio 1, 19.00 uur

Jellie Brouwer praat met documentairemaker Hella de Jonge (ook wel bekend als de vrouw van Freek) over haar film Don't Lose Heart. Hierin gaat zij op zoek naar de waarheid in haar door de oorlog getekende familiegeschiedenis, aan de hand van verhalen van haar vader Eli Asser en een doos vol archiefmateriaal.

De invaller NPO 3, 19.30 uur

Nieuwe spelshow voor de jeugd van AVROTROS, waarin een saai lesuur op een middelbare school zomaar een verrassende wending krijgt wanneer 'de invaller' het klaslokaal betreedt en de les overneemt. Deze spelleider laat de leerlingen vragen beantwoorden over schoolvakken en andere alledaagse weetjes.

Argos TV: MedialogicaTV  NPO 2, 20.25 uur

Een aflevering over de popularisering van Anne Frank. Er was al de commotie rond het toneelstuk Anne, maar nu staan de verhoudingen tussen het Anne Frank Fonds en de Anne Frank Stichting nog meer op scherp: het copyright van het dagboek komt in 2016 te vervallen en beide organisaties azen op het alleenrecht.

Actrice Rosa da Silva tijdens de castpresentatie van de theatervoorstelling ANNE. Da Silva speelt Anne in het theaterstuk over het leven van Anne Frank. Beeld anp
Actrice Rosa da Silva tijdens de castpresentatie van de theatervoorstelling ANNE. Da Silva speelt Anne in het theaterstuk over het leven van Anne Frank.Beeld anp

Crime Scene Investigation RTL 4, 20.30 uur

Start van seizoen vijftien van de nog altijd populaire misdaadserie, die afgelopen september in première ging bij het Amerikaanse CBS. Finlay (Elisabeth Shue) krijgt te maken met een bom die in haar auto is geplaatst. Russell (Ted Danson) wordt gebeld door iemand die zegt een beruchte seriemoordenaar te zijn.

Dossier EEnVandaag NPO 2, 21.25 uur

EenVandaag ging naar Turkije om nader onderzoek te doen in de zaak rond voormalig secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink. Er werd gesproken met een oud-rechter, met onderzoeksjournalist Burhan Kazmali en met één van de twee Turkse jongens die in 2008 aangifte deden wegens seksueel misbruik.

Suspicious Minds NPO 3, 23.10 uur

Nieuwe Nederlandse dramaserie van de VPRO. In vijf afleveringen zijn de ontwikkelingen op een huisfeest vol getroubleerde twintigers te zien. De vertelstructuur is experimenteel: elke aflevering laat één uur van het feest zien, maar dan verteld van achteren naar voren. Met acteurs Jeroen de Man en Karina Smulders.

Meer over