Koot en Bie

Vijf jaar geleden hadden Kees van Kooten en Wim de Bie hun laatste televisie-uitzending, na vele jaren als duo programma's te hebben gemaakt voor de VPRO....

Het tv-programma De Terugkeek van Van Kooten en De Bie, dat zondag wordt uitgezonden, is geheel samengesteld uit de favoriete scènes van de kijkers.

Vanaf 18 oktober konden televisiekijkers via internet en de VPRO-Gids hun favoriete topvijf van oude fragmenten samenstellen. Duizenden maakten van die gelegenheid gebruik, en per e-mail zijn daarnaast honderden verzoeken binnengekomen. Op grond van de overstelpende hoeveelheid reacties besloten Van Kooten en De Bie niet alleen de topvijf te laten zien, maar ook andere veelgevraagde scènes op te nemen.

Van Kooten en De Bie: 'Aanvankelijk zouden we ook onze eigen keuze laten zien, maar onze smaak komt gelukkig overeen met die van ons publiek. In de anderhalf uur die ons ter beschikking stonden, hebben we achttien favorieten kunnen plaatsen.'

We kunnen een stroom aan fragmenten verwachten: de begintijd van het Simplisties Verbond, Keek op de Week, De Vieze Man, de Duitse leraar, F. Jacobse en Tedje van Es met hun Tegenpartij, Koos Koets en Robbie Kerkhof, Dirk, Cor van der Laak en familie, en de burgemeester van Juinen met zijn wethouder. De Terugkeek van Van Kooten en De Bie, zondag 16 november, Nederland 3, 20.25 uur.

Meer over