In de mode

Komende lente en zomer zijn ze echt niet te missen: ruches, van medium tot extra extra large

Vanaf links: Valentino, Molly Goddard, Ulla Johnson, Cinq à Sept, Bora Aksu Beeld Imaxtree
Vanaf links: Valentino, Molly Goddard, Ulla Johnson, Cinq à Sept, Bora AksuBeeld Imaxtree

Volgende week verschijnt het modenummer van het Volkskrant Magazine. Vandaag vast een voorzichtige aftrap van het nieuwe seizoen met vrolijke voorjaarsvrienden voor iedereen: ruches.

Wat gaan we dragen als het aan de ontwerpers ligt?

Vorig seizoen waren ze er al, zij het veelal klein en voorzichtig, maar voor komende lente en zomer zijn ze echt niet te missen: ruches, van medium tot extra extra large. Past natuurlijk prima bij de lente die op uitbarsten staat, en bij ons verlangen om te ontsnappen aan de ongezellige en schier eindeloze ingetogenheid van lockdown en huispak.

Hoe gaan wij ze dragen?

Met ruches kun je alle kanten op, van een vrolijk randje aan kraag of mouw van een romantisch bloesje tot een van top tot teen hysterisch roze Tante Til-jurk, maar dan cool. Kijk er de fantastische collecties van Valentino, Molly Goddard en Ulla Johnson maar op na, die ruches als rode draad door hun shows regen. Zoet en romantisch hoeven gerimpelde stroken heus niet altijd te zijn: bij Christopher John Rogers waren kleur en volume het devies, net als bij Alice + Olivia.

null Beeld Imaxtree
Beeld Imaxtree

Een bekend mens

Loop met een fris lentebriesje in je rug in een jurk met volants en je voelt je al snel Vivien Leigh als Scarlett O’Hara in Gejaagd door de Wind, die zoete ruchesjurken droeg waar niemand aan kan (of moet willen) tippen. Ook inspirerend: de jarenzestigbloesjes van model Twiggy.

Twiggy in 1967.  Beeld Getty Images
Twiggy in 1967.Beeld Getty Images
Meer over