KNVB Beker en Rijdende Rechter naar SBS

SBS6 heeft de televisierechten gekocht van het toernooi om de KNVB-beker, inclusief wedstrijd om de Johan Cruijffschaal. De commerciële omroep lijft ook Frank Visser in, bekend als De Rijdende Rechter van de NCRV.

Thijs van Soest
Meester Visser aka de Rijdende Rechter. Beeld ANP
Meester Visser aka de Rijdende Rechter.Beeld ANP

SBS Nederland heeft de rechten voor uitzending van het KNVB-bekertoernooi overgenomen van Fox. Eerder verwierf SBS al de rechten van de Champions League. Daarmee profileert het station zich nu steeds meer als voetbalzender.

Fox wilde van de rechten af omdat het met zijn eigen zender te weinig kijkers trekt. SBS-directeur Peter de Mönnink noemde de deal donderdag 'fantastisch nieuws'.

SBS6 brengt een nieuw programma rond Frank Visser, de Rijdende Rechter van de NCRV. 'Het is iemand die heel erg tussen de mensen staat en dus bij ons past', verklaarde zenderbaas Peter Lubbers de overstap. Visser zelf verklaarde zijn keuze met: 'Ik heb twintig jaar bij de publieken gewerkt en dan vraag je je af is dit het dan?' Zijn nieuwe programma is vanaf maart 2016 te zien. 'En bij SBS weet je ook zeker dat het dan echt in maart op tv komt, dat is ook wel eens fijn.'

Komend seizoen brengt SBS6 ook de zoektocht naar 'de nieuwe K3', de Vlaams-Nederlandse kinderpopgroep. De dramaseries Dokter Tinus en Bureau Raampoort worden voortgezet.

Meer over