KLASSIEK

Tournee..

Het Noord-Nederlands Blazersensemble o.l.v. Lubertus Leutscher en m.m.v. Wouter van der Pas (trompet) met Van Otterloo (Sinfonietta), Françaix ('Gai Paris') en Mozart ('Gran Partita'), vanavond in Stadskanaal, vrijdag in Assen (de Kolk) en woensdag in Emmen (de Muzeval).

Jakob Lindberg (luit) met Kapsberger, Piccinini, Dowland en Galilei, vanavond in Westzaan (Zuidervermaning), vrijdag in Linschoten (Huis te Linschoten) en zaterdag in Amerongen (Kasteel Amerongen).

Musica Classica met pianotrio's van Haydn, Mozart en Beethoven, vanavond in Utrecht (Vredenburg) en vrijdag in Amsterdam (Engelse kerk).

Amsterdam

I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen met Haydn (Symfonie 'La Passione' en Pianoconcert), Sjostakovitsj (Pianoconcert), Hovhaness ('Prayer of St. Gregory'), Tsjedrin (Muziek voor strijkers, twee hobo's, twee hoorns en celesta), vrijdag in de Grote Zaal.

Het Radio Filharmonisch orkest o.l.v. Hans Vonk m.m.v. Jard van Nes (alt) en Bo Skovhus (bariton) met Sibelius ('Finlandia'), Strauss (Liederen) en Elgar ('Enigma-variaties'), zaterdag in de Grote Zaal.

Het Osiris Trio met trio's van Martin, Loevendie en Mendelssohn, zondag om 11 uur in de Kleine Zaal.

Een pianorecital door Wibi Soerjadi, zondag om 14.15 uur in de Grote Zaal.

Een microtonaal concert door Yoshikazu Iwamoto op shakuhachi, een Japanse bamboefluit. Woensdag in de IJsbreker.

Winneke Jordans en Leo van Doeselaar (vierhandig piano) met Schubert en Mozart, zaterdag in de Engelse kerk.

Een klavecimbelrecital door Pieter Dirksen, zondag om 15.30 uur in de Engelse kerk.

Organist Peter Ouwerkerk speelt vrijdag om 15 uur in de Mozes en Aäronkerk.

Het Rutgers University Chorus uit de Verenigde Staten met o.a. Mozart (selectie uit Mis KV 115), Mendelssohn en Billings, woensdag in de Dominicuskerk (Spuistraat 12).

Dinsdag om 12.30 uur het laatste lunchconcert van dit seizoen in de Boekmanzaal van het Stadhuis/Muziektheater. Zangers van het Internationaal Opera Centrum Nederland met afscheidsaria's uit verschillende opera's.

Bergen

Pianist Zygmunt Krauze met Ten Holt en eigen werk, vrijdag in de Ruïnekerk.

Cuijk

Een vierhandig orgelconcert door Dirk en Johan Luijmes, zondag om 16 uur in de Sint Martinuskerk.

Den Haag

Het Residentie Orkest o.l.v. Matthias Bamers met Voormolen ('Baron Hop suite' en Concert voor twee hobo's door Pauline Oostenrijk en Hans Roerade) en Mozart (Fagotconcert door Peter Gaasterland en Symfonie 'Jupiter'), vrijdag in de Philipszaal.

SPI is een elektronische cantate van Yannis Kyriakides, vanavond en vrijdag in het Korzo Theater.

Zangeres Sara Brightman geeft een benefietconcert ten bate van de leukemiebestrijding, zaterdag in het Congrescentrum.

Haarlem

Zaterdag in de kathedrale basiliek Sint Bavo om 15 uur organist Bernard Bartelink.

In de Grote of St.Bavokerk dinsdag orgelconcert door Jos van der Kooy.

Leeuwarden

Tijdens het driedaagse Piano Zomerfestival in de Stadsschouwburg, dat woensdag begint, o.a. recitals door Arcadi Volodos, Marietta Petkova en Ivo Janssen.

Organist Theo Jellema met Messiaen ('Messe de la Pentecote'), woensdag in de Grote Kerk.

Nijmegen

Twee jonge componisten schreven een theatrale compositie voor het Maarten Altena Ensemble. Het resultaat ervan, Tweeluik, bestaat uit de kameropera's 'Nachtvlinders, Songs of Innocence and Experience' van Alison Isadora en 'No. 26, One Hundred Things van Richard Ayres. Woensdag in O42.

Rotterdam

Het 'Hans Koolmees Festival' loopt nog t/m 22 mei. Met Koormuziek en ensemblewerken vanavond in de Paradijskerk door Capella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss en het Doelenensemble o.l.v. Jurjen Hempel; oratorium vrijdag in de Paradijskerk door Irene Maessen (sopraan), Francisca Dukel (altmezzo), Bernard Loonen (tenor), Henk Gunneman (tenor), Mattijs van de Woerd (bariton), Martijn de Graaf Bierbrauwer (bas), Capella Amsterdam en Concerto '91 o.l.v. Daniel Reuss. En orkestwerken zaterdag in de Gemeentebibliotheek door het VU-orkest o.l.v. Daan Admiraal m.m.v. Charlotte Riedijk (sopraan) en Gerrie de Vries (mezzosopraan).

Utrecht

Het Radio Kamerorkest o.l.v. Peter Eötvös m.m.v. Elizabeth Laurence (alt) met Saariaho ('Verblendungen, voor orkest en tape', première), Goebbels ('Industry and Idleness', première), Stockhausen ('Drei Lieder' voor alt en orkest) en Bruynèl , vrijdag in Vredenburg.

Het Radio Symfonie Orkest o.l.v. James Loughran met Beethoven, Schumann (Symfonie 'Frühling') en Dvórak (Slavische dansen), zaterdag in Vredenburg.

Velp

Pianist Ivo Janssen speelt toccata's van Bach, vrijdag in Kunsthuis 13.

Meer over