Katy Moffatt is bijzonder in voorzichtigheid

Ze heeft misschien niet altijd de aandacht gekregen die ze verdient. Want eigenlijk is er op Katy Moffatt zo goed als niets aan te merken: zorgvuldig kiest ze het repertoire dat past bij haar warme, heldere stem....

Ariejan Korteweg

Om te horen dat Moffatt werkelijk iets bijzonders heeft, moet je wel heel goed luisteren. Dat geldt ook voor de twaalf nummers op Loose Diamond. Met fluwelen handschoenen pakt ze de Leiber & Stoller classic Fools Fall In Love aan, iets minder voorzichtig is ze met Stoned At The Jukebox van Hank Williams jr. Wie de tijd neemt, kan van deze cd lang plezier hebben.

Hazel Dickens: By The Sweat Of My Brow. Rounder.

Hazel Dickens komt uit West-Virginia, waar ze nog weten hoe je lucht geeft aan verdriet. Haar stem is een van de mooiste van Amerika: hard en toch vol mededogen, alsof ze zakdoek noch microfoon nodig heeft.

Voor By The Sweat Of My Brow heeft ze een aantal van haar mooiste eigen songs (Only The Lonely, Mama's Hand) opnieuw opgenomen, samen met een paar klassiekers van de condition humaine. Een collectie waarbij de meeste zangeressen van latere lichtingen als bleekneuzen afsteken.

Meer over