Karl Lagerfeld fotografeert Florence Welch voor cover nieuwe single

Hoofdontwerper van Chanel Karl Lagerfeld heeft zangeres Florence Welch - bekend van Florence and the Machine - gefotografeerd voor de cover van de nieuwste single van de band; Shake it Out. Het gaat niet om zomaar een cover, nee, Lagerfeld heeft foto's geschoten voor de 'limited edition vinyl cover', waarvan slechts 500 exemplaren te koop zullen zijn.

Simone Lautenbach
Een van de foto's die Karl Lagerfeld maakte van Florence Welch voor de limited edition uitgave van Shout it Out. © THE VINYL FACTORY Beeld
Een van de foto's die Karl Lagerfeld maakte van Florence Welch voor de limited edition uitgave van Shout it Out. © THE VINYL FACTORY

De foto's die Lagerfeld heeft genomen van de 25-jarige zangeres tonen haar in - hoe kan het ook anders - jurken van Chanel, met een dromerige blik.

Het komt niet helemaal uit de lucht vallen dat juist Lagerfeld de foto's voor de gelimiteerde editie van Shake it Out heeft genomen. Florence and the Machine verzorgde tijdens de show van Chanel tijdens Paris Fashion Week afgelopen oktober namelijk de muziek. Lagerfeld had Welch zelfs tot zijn muze gebombardeerd voor zijn lente- en zomercollectie 2012. De twee liepen aan het eind van de show dan ook gezamenlijk over de catwalk.

Videoclip
Opvallend is dat Welch in de videoclip van Shake it Out geen Chanel draagt. De Britse krant The Telegraph kreeg de beelden onder ogen en weet te melden dat Welch in de clip te bewonderen is in een haute couture jurk van Valentino.

Chanel, Valentino, Gucci
Maar niet alleen Valentino en Chanel lopen warm voor de roodharige zangeres. Frida Giannini, hoofdontwerper van Gucci, was namelijk zo gefascineerd door Florence haar 'excentrieke stijl en haar lef', dat ze alle outfits voor Florence haar tour door de Verenigde Staten afgelopen zomer heeft ontworpen. De zangeres heeft inmiddels dan ook een collectie kleding om U tegen te zeggen.

Shake it Out is verkrijgbaar voor 50 pond via The Vinyl Factory.

Lagerfeld en Welch sluiten de show van Chanel tijdens Paris Fashion Week af. Beeld REUTERS
Lagerfeld en Welch sluiten de show van Chanel tijdens Paris Fashion Week af.Beeld REUTERS
Meer over