Justin Timberlake genomineerd voor klimaatprijs

Justin Timberlake kan inmiddels een echte duizendpoot genoemd worden. Zanger, film- én tv-acteur: Just draait er zijn hand niet voor om. Voor al deze prestaties viel hij dan ook herhaaldelijk in de prijzen. Maar binnenkort krijgt hij misschien wel een prijs voor een heel andere kwaliteit: zijn nauwe betrokkenheid bij het welzijn van onze planeet.

Redactie/ AP
Justin Timberlake. Beeld REUTERS
Justin Timberlake.Beeld REUTERS

Het is misschien niet bij iedereen bekend, maar Timberlake is een echte groene jongen. Zo ziet de zanger/acteur er nauwgezet op toe dat zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft. Tijdens tournees bedenkt hij allerlei dingen om het energieverbuik zoveel mogelijk in te perken, breekt hij regelmatig een lans voor klimaatkwesties in de media en legde hij in Memphis, Tennessee een ecologisch-verantwoorde golfbaan aan.

Timberlakes groene acties trokken de aandacht van de Environmental Media Association (EMA), die jaarlijks de zogenaamde Futures Award uitreikt aan figuren uit de media die zich verdienstelijk hebben ingezet voor het milieu. Timberlakes naam prijkt dit jaar op EMA's 'nominee list', meldt persbureau AP vandaag.

Timberlake werd al voorgegaan door groene types als Rosario Dawson, Edward Norton en de band Maroon 5. De Environmental Media Awards worden uitgereikt op 15 oktober in Burbank, Californië.

Meer over