ALBUMRECENSIEcalma

Jonna Frasers album Calma is betrekkelijk sober, maar zit muzikaal sterk in elkaar ★★★☆☆

Jonna Fraser – Calma. Beeld
Jonna Fraser – Calma.

Hoewel nooit uit beeld verdwenen (Vakantie, zijn samenwerking met Dopebwoy, staat al weken hoog in de hitlijsten) heeft Jonna Fraser voor zijn doen lang gedaan over het droppen van een nieuw album. De Zaanse rapper zag dit Calma wel meteen met goud bekroond, zo goed hadden singles als Kalmeer en 4 Life (met Lil’ Kleine) het al gedaan. Miljoenen streams zijn voor Jonna Fraser geen uitzondering, al onderneemt hij op Calma geen pogingen tot onverbiddellijke clubhits.

Fraser houdt het betrekkelijk sober en ingetogen. Autotune staat weer volop te snorren, maar dat kan zijn stem altijd wel hebben – zeker als die, zoals op dit album vaak het geval is, veel in mid- en slow-tempo registers blijft hangen.

De productie is verzorgd (mooi, die piano in Kylie), en Fraser weet de juiste gastrappers in te zetten waar de composities wel wat verrijking kunnen gebruiken.

Winkelen bij Dior, blowen op Ibiza of vliegen naar Dubai (Jamaica is een redelijk alternatief): het zijn geen erg verheven zaken waar Jonna Fraser zich mee bezig houdt, maar muzikaal zit het allemaal sterk in elkaar.

Jonna Fraser

Calma

Pop

★★★☆☆

Noah’s Ark

Meer over