Update

Johnny Hoes in besloten kring gecremeerd

Zanger, tekstschrijver en producent Johnny Hoes (94) is vanmiddag in besloten kring gecremeerd in Heeze. Dat heeft zijn zoon Adri-Jan Hoes laten weten.

ANP/Redactie
Johnny Hoes jr. (R) en Adri-Jan Hoes staan bij de kist met het stoffelijk overschot van hun vader. Fans en publiek konden gisteren hun laatste eer bewijzen aan de koning van de smartlappen die afgelopen zondag op 94-jarige leeftijd overleed. © ANP Beeld
Johnny Hoes jr. (R) en Adri-Jan Hoes staan bij de kist met het stoffelijk overschot van hun vader. Fans en publiek konden gisteren hun laatste eer bewijzen aan de koning van de smartlappen die afgelopen zondag op 94-jarige leeftijd overleed. © ANP

Alleen kinderen, kleinkinderen en intimi waren bij de bijeenkomst aanwezig. De plechtigheid had 'iets droevigs, maar het was ook een sfeervol afscheid', aldus de zoon van Hoes. Muziek had een belangrijke plaats bij het afscheid. Onder meer de nummers Een roos kan niet zonder zonneschijn, Het bloesje van blauw en We'll meet again van Vera Lynn waren te horen.

Gisteravond kon het grote publiek afscheid nemen van de 'koning van de smartlap'. Naast fans meldden zich toen ook artiesten in de platenstudio van Telstar in Weert. Onder anderen Marianne Weber, de Deurzakkers, Marianne Berger, Jacques Herb, Thomas Berge, Henk Wijngaard en Dries Roelvink waren er om de familie van Hoes te condoleren.

Johnny Hoes overleed zaterdagavond aan de gevolgen van een hartinfarct.

Meer over