Johnny Depp wordt uitgever

Johnny Depp gaat zich inzetten voor de boekenwereld. De acteur gaat onder de noemer Infinitum Nihil, dezelfde naam als zijn productiebedrijf, helpen bij het uitgeven van boeken. Een van de werken op de lijst is The Unraveled Tales of Bob Dylan, een biografie over het leven van de legendarische muzikant.

Johnny Depp in Tokio in mei van dit jaar Beeld afp
Johnny Depp in Tokio in mei van dit jaarBeeld afp

Depps boekenhandelsmerk is een onderdeel van uitgeefgigant HarperCollins. De uitgeverij liet weten dat de 49-jarige acteur 'authentieke, uitgesproken, vooruitstrevende ideeën en stemmen' zoekt.

'Ik zeg namens Infinitum Nihil toe, dat we ons best gaan doen om met publicaties te komen die de tijd en interesse van mensen waard zijn. Publicaties die normaalgesproken misschien nooit aan bod zouden zijn gekomen', zei Depp in een verklaring van de uitgeverij.

Het boek over Dylan van Douglas Brinkley wordt het eerste boek van Infinitum Nihil, dat vertaald 'niets is voor altijd' betekent. Het moet in 2015 uitkomen.

Zowel Dylan als Brinkley en Depp zijn nu betrokken bij de publicatie van een boek van folklegende Woody Guthrie uit 1947, House of Earth. Het is het enige boek dat de muzikant ooit voltooide, en moet in januari uitkomen.

Depp is onder andere bekend van films als Edward Scissorhands en de reeks Pirates of the Caribbean. Hij was goed bevriend met schrijver Hunter S. Thompson en speelde in de verfilming van zijn Rum Diary en Fear and Loathing in Las Vegas.

Meer over