Johnny de Mol, een man met een druk exenhoekje

Hoe exen - hoe ex ze ook zijn - altijd maar voortleven en het verschil tussen grappig en echt niet grappig.

null Beeld anp
Beeld anp

Mal

Een berichtje over Johnny de Mol zette uw sterrenkijker aan tot wat overpeinzingen over het zogenoemde exenhoekje.

Kijk, de meeste mensen hebben exen en de meesten van die exen belanden na verloop van tijd in een stoffige hoek in je hersens. Dat is ook maar beter, want ze zijn niet voor niets je ex geworden. Je vrienden en familieleden vergeten ze ook, totdat je zo'n ex weer een keer tegenkomt op een terrasje. En dan kun je grappend tegen je huidige geliefde zeggen: 'Daar heb ik ook nog eens wat mee gehad.' Verder hoef je nooit meer over die mensen na te denken.

Maar goed, deze regels gelden niet voor de sterren. Bij elke verbroken relatie en bij elk huwelijk dat ze aangaan wordt hun hele exenhoekje opgesomd. Bij artikelen over sommige sterren worden zelfs speciale exenkaders geplaatst.

Zo ook bij Johnny de Mol, een man met een druk exenhoekje. Het is nu net uit met zijn verloofde Shima Kaes - 'de twee konden het niet eens worden over hun wensen en gedachten over de toekomst' - en zo'n nieuwsbericht wordt dan standaard afgerond met: 'Johnny de Mol had eerder relaties met onder anderen Chantal Janzen en Josje Huisman van K3.'

En elke keer denk je dan: o ja, gunst, Johnny de Mol heeft iets gehad met Chantal Janzen. Wat mal!

Moet je nagaan hoe dat voor de Johnny's, Chantals en Josjes zelf is.

Donut

Mist u Seinfeld soms ook een beetje? Dan moet uw sterrenkijker u misschien toch even wijzen op een internet-tv-serie die al een tijdje loopt en die vanaf 3 juni met nieuwe afleveringen komt: Comedians in Cars Getting Coffee.

Jerry Seinfeld (ook alweer 61) is de gastheer. Hij gaat elke keer koffie drinken met een andere wereldberoemde comedian. Seinfeld is tegenwoordig een kortgeschoren grijs mannetje, maar nog steeds zeer Seinfeld. Over een zak donut holes, een delicatesse in Amerika: 'Als het echt donut holes waren, zou de zak dan niet leeg zijn?'

Ja.

Heel fijn.

Het bijzondere aan het programma, dat erg kort is, is dat je er in een paar minuten al aan kunt zien of een comedian nou echt een grappig iemand is of niet. Eigenlijk zie je dat al in de trailer voor het nieuwe seizoen.

Aan Julia Louis-Dreyfus (Elaine uit Seinfeld), die in die trailer zit, zie je gewoon meteen dat ze leuk is. En Jim Carrey, van wie we altijd stiekem al vermoedden dat hij intens weinig humor heeft, blijkt dus echt intens weinig humor te hebben, maar hij is wel zo iemand die de hele tijd humor bedrijft. Dus als er een vrachtwagen naar achteren rijdt en je dat piepje hoort dat klinkt als vrachtwagens achteruit rijden, vindt hij dat Seinfeld en hij ook achteruit moeten lopen.

Dat is zo flauw dat het bijna pijn doet.

Maar ook voor dat smaakje van humor is het het kijken waard.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over