JEUGDTHEATER

Veel nieuwe stukken, een enkel sprookje, muziektheater, slapstick en opvallend veel aandacht voor jongeren, dat is wat het nieuwe jeugdtheaterseizoen laat zien....

Theater Artemis komt met nieuwe teksten, Victor & ik van Bodil de La Parra en in Twee onder een dak, twee eenakters van Tom de Ket en Justus van Oel. En een coproductie met Suver Nuver, geregisseerd door Moniek Merkx: Het dossier Johnny B..

Nieuwe stukken ook bij Huis a/d Amstel: Een vijand van niks, geschreven door Tjeerd Bisschof, wordt een komedie over familie en erfenissen. Verder komt het gezelschap met De Vijf, een productie voor jongeren die leven in de grote stad en voor wie het leven hard is.

Ook Made in da Shade richt zich op jongeren, Red Dough zal gaan over corruptie. Het Muztheater, dat sinds jaar en dag voor jongeren werkt, brengt Wiseguys, een recent Engels stuk over jeugd aan de onderkant van de samenleving, en De Beer, een klassieke klucht van Tsjechov.

Meer groepen putten uit het klassieke toneelrepertoire. Theater Teneeter brengt twee eenakters van Pinter: De Minnaar en De Dienstlift, en later dit seizoen De Vader van Strindberg. Theatergroep Wederzijds koos als enige voor een politiek onderwerp met The Clearing, waarin het gaat over de Ierse kwestie. Daarnaast brengt de groep een bewerking van Sneeuwwitje. Nog een sprookje bij Teneeter: Imme Dros schreef Roodhapje, groots opgezet muziektheater.

Mevrouw Smit komt met een bewerking van Medusa; Inez Dercksen regisseert Mariken, een mysteriespel gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek. Puur vermaak belooft Fanfare, waarin drie cracks in de slapstick (Peter Drost, Loek Beumer en René Groothof) hun liefde belijden voor kopermuziek.

Lasso gaat over vriendschap tussen twee cowboys, een productie van het Enschedese gezelschap Sonnevanck, met country-muziek.

Meer over