Janneke Schotveld schrijft Kinderboekenweekgeschenk 2017

Janneke Schotveld schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor 2017. Het boekje van de auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie! verschijnt tijdens de 63ste Kinderboekenweek, die plaatsvindt van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober.

Redactie
Janneke Schotveld Beeld Facebook
Janneke SchotveldBeeld Facebook

Boekhandels doen het geschenk cadeau bij een besteding van ten minste 10 euro aan kinderboeken. Het thema van volgend jaar is 'griezelen'. Volgens de organiserende stichting CPNB staan kinderboeken met griezels en engerds centraal. Voor de zesde achtereenvolgende keer komt Kinderen voor Kinderen weer met een single voor het jaarlijkse evenement.

In 2011 won Janneke Schotveld de Kinderboekwinkel publieksprijs voor Zwerfkind van ade. In 2012 en 2015 was Schotveld Tip van de Nederlandse Kinderjury met Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor Superjuffie! en Superjuffie in de soep!

Wat schreef de Volkskrant eerder over Schotveld? 'Vreselijk origineel of vernieuwend is Janneke Schotveld niet, maar haar met dikke kaft en riante letter uitgegeven en door Annet Schaap heerlijk geïllustreerde avonturenboeken blinken uit in verzorgdheid. Is dat geen compliment? Wat een onzin. In haar genre verschijnt een hoop rotzooi waar uitgevers nauwelijks naar omkijken. Schotveld biedt net dat noodzakelijke beetje meer. Het onderhoudende Hotel Kindervreugd werd in 2010 terecht genomineerd voor de Kinderboekwinkelprijs en getipt door de Kinderjury. Hopelijk een blijvertje. '

undefined

Meer over