Interactieve pop leert kinderen dj'en

Kinderen kennis laten maken met elementaire dj-vaardigheden kon al, met het Playstation-spel DJ: Decks FX. Voor nog jongere aspirant platendraaiers komt nu een interactieve dj-pop naar de Nederlandse speelgoedwinkels, de iZ....

De iZ bestaat al sinds september in Amerika, maar is vanafmaart ook in Nederland verkrijgbaar. Met de pop, die eruit zietals een buitenaards wezen, kunnen kinderen zelf muziek maken enmixen met sensoren die in het apparaat zitten.

Onder de buiksensor zitten bijvoorbeeld beats geprogrammeerd,die gecombineerd kunnen worden met ritmes en melodieën in dearmen, oren en benen. De zelfgemaakte muziek kan sneller oflangzamer worden gespeeld, en de mixjes kunnen worden opgeslagenin het geheugen van de pop.

Door bewegingen van de antenne maakt de pop scratch-achtigegeluiden. Het apparaat kan daarnaast ook nog gebruikt worden alseen radio: WIZIZ-FM.

In deze functie doet iZ alsof hij een radio is. In dit gevalworden zijn oren gebruikt om van de ene naar de andere zender tezappen.

Verder is het mogelijk een mp3-speler of iPod aan te sluitenop de iZ. Hiermee functioneert de iZ als luidspreker in de vorm.

Een woordvoerder van de Amerikaanse speelgoedwinkel Toys R Uszegt dat de verkoop van de iZ in de Verenigde Staten al een'behoorlijk succes' is en dat het product in de top 15 staat vanmeest populaire kerstcadeautjes.

Importeur Spectron hoopt dat de iZ in maart in de winkelsligt.

Meer over