AlbumrecensieInner Song

Inner Song van Kelly Lee Owens is een feest van verrassingen en poëtische techno ★★★★★

null Beeld

De danceontdekking van deze treurige zomer is voorlopig de Welshe zangeres en producer Kelly Lee Owens, met haar magistrale plaat Inner Song. Owens debuteerde drie jaar geleden met een titelloos album, maar heeft haar kunst op deze opvolger vervolmaakt. Ze combineert weemoedige, met veel retrogevoel geproduceerde techno met vocale en in vele laagjes gestapelde droompop, en bestijgt daarmee de ladder naar de hemel.

Inner Song werkt vooral goed in zijn geheel, dus van kop tot staart. Je wordt meegevoerd vanuit een basale, instrumentale technotrack (Arpeggi) naar de zachte overdenking van On en door zoete stemmen geprevelde teksten. ‘Can only love as deeply as you see yourself’, zingt Owens in haar zelfgebouwde dameskoor. En dan buigt het popliedje halverwege ineens toch weer af naar koele house en voel je je als luisteraar aangenaam op het verkeerde been gezet.

Inner Song blijft een feest van verrassingen, diepgang en prachtig geconstrueerde tracks die het midden houden tussen elektronisch singer-songwriterwerk en techno uit een donkere club. En dan duiken in Corner of My Sky ook nog de poëtische mompelregels van landgenoot John Cale op. Pure schoonheid.

Kelly Lee Owens

Inner Song

Dance/Elektronisch

★★★★★

Smalltown Supersound/Konkurrent

Meer over