AlbumrecensieCamila Cabello

In een aantal liedjes geeft Camila Cabello blijk van progressie ★★★☆☆

null Beeld

Precies twee jaar geleden stond Camila Cabello in de halve wereld op nummer één met haar sensuele ‘Havana ooh-na-na’. Nederland hoorde tot de landen waar ze op 2 bleef steken.

Inmiddels heeft ze ook hier haar nummer-éénhit op zak: deinend op een vertrouwd ‘ooh-la-la’-motief was Señorita (een duet met haar geliefde Shawn Mendes) een zomer lang onontkoombaar. Het duet verscheen als bonustrack op een Mendes-album; nu verschijnt het ook op Cabello’s tweede album Romance.

Cabello (22) zegt dat Romance een veel samenhangender werkstuk is dan haar debuut Camila (2018): veel meer een geheel. Nou, dat horen we niet zo, maar een aantal songs geeft wel blijk van progressie.

Op haar best is ze in lichte latin r&b (kokette liedjes als Liar, Should’ve Said It en My Oh My) of popliedjes die ze ontspannen zingt (Easy). Minder wordt het als ze geëxalteerd zingt of te dramatisch gaat doen, zoals in de liefdesverklaring aan haar vader (First Man), die het album afsluit.

Kijken of ze ook op de bühne de volgende stap weet te zetten. Havana bracht haar in juni 2018 naar de Afas Live in Amsterdam; op 15 juni 2020 wacht in dezelfde stad de Ziggo Dome. De voorverkoop loopt.

Pop

★★★☆☆

Camila Cabello

Romance

Epic/Sony

Meer over