IJzingwekkende keuze

De jonge Stingo arriveert in 1947 uit het zuiden van de VS in Brooklyn, omdat hij zichzelf de kans wil geven in New York schrijver te worden....

Sophie’s Choice (Alan J. Pakula, 1982)

Nederland 2, 22.55 uur.

Der Untergang

(Oliver Hirschbiegel, 2004) YouTube verwijderde onlangs de parodiefilmpjes die van een van de scènes uit deze moderne klassieker in veel variëteiten opdoken, al vond de regisseur dat niet nodig – hij zei het juist een mooi compliment te vinden. Hoe dan ook is de film nu wel moeilijker serieus te bekijken en dat doet toch een beetje afbreuk aan de indrukwekkende manier waarop Bruno Ganz gestalte geeft aan Adolf Hitler in zijn laatste dagen.

RTL 7, 20.05 uur.

The English Patient
(Anthony Mingella, 1996) Curieuze keuze voor 4 mei, maar we moeten het RTL nageven: The English Patient speelt zich af tegen de achtergrond van WOII. Ralph Fiennes ligt gewond in een Italiaans ziekenhuis, waar hij verpleegster Juliette Binoche over zijn leven vertelt. In flashbacks zien we hoe hij in het Caïro van de jaren dertig verliefd wordt op de getrouwde Kristin Scott Thomas. Mooi klassiek drama in een overdadig decor, goed voor 9 Oscars.

RTL 8, 20.02 uur.

CINEMA.NL/TV

Meer over