RecensieRoots

Ideal Man van Andrew Combs is een elegante en hunkerend gezongen liedjesplaat ★★★★☆

null Beeld

Een zachte, zuivere en hunkerende stem, een scherpe pen en een romantische geest. Sommige singer-songwriters hebben alles mee. Andrew Combs uit Nashville heeft zijn nauwkeurig gecomponeerde liedwerk onder weten te brengen op het deftige rootslabel New West, en ook daar is hij een uitblinker.

Er zweeft country en soul door de muziek van Combs, maar liedjes als Save Somebody Else doen het ook prima in een indie-afspeellijst. Ideal Man is vooral een met heel veel zorg opgenomen en geproduceerde liedjesplaat, en dat is te horen in bijvoorbeeld het nummer Firestarter. Dat begint smachtend en de stem van Combs krijgt in het refrein nog meer tragiek dankzij de fluwelige tweede stemmen en een eenzaam plonkend orgel. De met echo omgeven drumsound doet soms denken aan het producerswerk van Phil Spector.

De songs zijn elegant, maar dramatisch. Wat heeft zich voorgedaan tussen de geliefden in dat nummer Firestarter, vraag je je af bij de slotregels: ‘Red is the color of your busted lip, your busted kiss.’

Andrew Combs

★★★★☆

Roots

Ideal Man

New West/ Pias

Meer over