'I Feel Love' uitgeroepen tot cultureel erfgoed

De song I Feel Love van Donna Summer is sinds vandaag Amerikaans cultureel erfgoed. Het nummer van de vorige week overleden discolegende is opgenomen in de Library of Congress, dat een archief beheert met werken van grote waarde voor de Amerikaanse cultuur. Het is het grootste beeld- en geluidarchief ter wereld.

Coen Brandhorst

I Feel Love verscheen in 1977 en bracht een verandering teweeg in de muziek die destijds werd gedraaid in discotheken. De Library of Congress benadrukt dat het besluit om het nummer een plaats in de collectie te geven weken geleden is genomen, ruim voordat Summer overleed.

Naast Summers I Feel Love zijn nog 24 liedjes opgenomen in de Library of Congress. Onder meer Rapper's Delight van Sugarhill Gang, Ain't Nothin' But a Party van George Clinton, een concert van The Grateful Dead uit 1977 en Purple Rain van Prince werden ook uitgekozen.

Ook stokoude opnamen uit de jaren '30 van de vorige eeuw werden tot nationaal erfgoed verklaard. Zo is het eerste door Leonard Bernstein gedirigeerde concert opgenomen en ook een opname van een interview met voormalige slaven in het zuiden van de VS.

Meer over