Hoofdrolspeelster Hairspray geblesseerd

Esmée van Kampen, hoofdrolspeelster in de musical Hairspray, is geblesseerd en speelt de komende twee weken de rol van Tracy Turnblad met haar gekneusde rechterarm in een brace. Dit heeft een woordvoerder van producent V & V Entertainment dinsdag gezegd.

ANP

Van Kampen botste zaterdag tijdens de voorstelling in Bussum achter de schermen tegen een decorstuk. ‘Ze was na de eerste acte op weg naar de coulissen voor een snelverkleding. Ondanks de dikke zwelling speelde ze wel door. Het was voor haar heel pijnlijk. In de pauze liep ze rond met een theedoek met ijs.’

Van Kampen wil de komende tijd gewoon doorspelen, al kleurt de brace voor geen meter bij haar jurken uit de jaren zestig. Haar alternate Marike Folles hoeft haar niet te vervangen in de swingmusical. ‘Esmée wil zo graag, het voelt als haar rol.’ Voor de recent afgestudeerde Esmée van Kampen is de rol van de mollige Tracy Turnblad haar debuut in een grote musical. Hairspray ging op zondag 27 september in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Meer over