nieuwsfestival

Honderden kaartjes voor ‘regenachtig’ Lowlands te koop aangeboden, maar A$AP Rocky komt wél

Met oog op de weersvoorspellingen proberen festivalgangers hun kaartje voor Lowlands te verkopen. Maar op de valreep is er ook goed nieuws voor het driedaagse festival dat vrijdag van start gaat: rapper A$AP Rocky komt wél naar Biddinghuizen.

Een festivalbezoeker tijdens een regenachtige dag op Lowlands in 2004.  Beeld de Volkskrant / Marcel van den Bergh
Een festivalbezoeker tijdens een regenachtige dag op Lowlands in 2004.Beeld de Volkskrant / Marcel van den Bergh

Op 1 maart waren de 60 duizend kaarten voor Lowlands uitverkocht. Maar muziekliefhebbers die toen te laat waren, blijken spekkoper nu honderden festivalgangers hun kaartje goedkoop aanbieden. Op Ticketswap staan dinsdagochtend zeshonderd kaarten te koop, al vanaf 130 euro. De originele aankoopprijs was 210 euro. Haken mensen af vanwege de voorspelde regen?

‘Het zal best zo zijn dat er iets meer kaarten worden aangeboden vanwege de weersvoorspellingen’, zegt een woordvoerder van Lowlands. ‘Maar het zijn er niet opvallend veel meer dan vorige jaren. Mensen kopen hun kaart een halfjaar van tevoren. In de tussentijd kan veel gebeuren. In de week voorafgaand aan het festival worden er altijd tickets aangeboden.’

Hollands zomerweer

Het festival neemt verder geen speciale maatregelen tegen de regen. ‘Op het terrein liggen veel geasfalteerde wegen, dus lopen is geen probleem. De velden zijn gedraineerd, waardoor het regenwater snel wordt afgevoerd. De podia staan in tenten. Natuurlijk is het vervelend en hadden we ook liever een stralend zonnetje gehad, maar het is verder niet problematisch. We hebben contact met weerbureaus en die voorspellen geen heftige wind of onweer.’

Ook Diana Woei, weervrouw bij Weerplaza, zegt dat het mee zal vallen. ‘Het zal Hollands zomerweer zijn op Lowlands. Een graad of 20.’ Op vrijdag en zondag wordt het mooi, zegt Woei, op zaterdag wat minder. ‘Dan is de kans groot op stevige buien. Het kan flink waaien en onweer behoort tot de mogelijkheden.’ Woei raadt poncho’s en stevige schoenen aan. ‘Maar er zullen ook mooie, zonnige momenten zijn. Het is geen verregende zaterdag.’ Woei kan ‘met enige zekerheid’ zeggen dat het vrijdag en zondag droog blijft.

A$AP Rocky

Bezoekers van Lowlands kunnen dit jaar toch A$AP Rocky in actie zien. Het management van de Amerikaanse rapper heeft zijn komst bevestigd. Zijn optreden op het festival was lange tijd onzeker omdat hij wordt verdacht van zware mishandeling in Stockholm. Als gevolg daarvan zat hij weken in een Zweedse gevangenis.

De zaak genereerde afgelopen weken enorme media-aandacht, met name toen president Trump publiekelijk liet weten dat hij vond dat de rapper oneerlijk was behandeld. Begin augustus hoorde A$AP Rocky dat hij de uitspraak in vrijheid mocht afwachten. Die is op 14 augustus.

A$AP Rocky. Beeld Getty Images
A$AP Rocky.Beeld Getty Images
Meer over