Hoge post voor Frans de Ruiter bij Unesco

Directeur Frans de Ruiter van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag is maandag voor twee jaar gekozen tot voorzitter van de International Music Council van de VN-cultuurorganisatie Unesco....

ANP

PARIJS

De in 1949 opgerichte Internationale Muziekraad bestaat uit 75 nationale comités of raden uit de gehele wereld, vijf regionale secretariaten (in Europa, Azië/Oceanië, de Arabische landen, Afrika en de drie Amerika's) en veertig internationale organisaties die tal van disciplines op het gehele terrein van de muziek bestrijken. De raad adviseert en zet projecten op.

De industrie is in de Internationale Muziekraad nog wat ondervertegenwoordigd, iets waar De Ruiter verandering in wil brengen. Hoog op zijn prioriteitenlijstje staat ook het aanmaken van 'een forse website'. Verder gaat de raad zich de komende jaren sterk richten op de muzikale vorming in Afrika, Midden-Amerika en Arabische landen.

De Ruiter bekleedt naast zijn werk bij het conservatorium al tal van nevenfuncties, zoals het voorzitterschap van de Association Européenne des Festivals, die 65 Europese festivals overkoepelt waaronder het Holland Festival waarvan hij jarenlang directeur was.

In eigen land zit De Ruiter in het bestuur van de Hogeschool van Beeldende Kunsten, Muziek, en Dans en is hij één van de stuwende krachten achter de lobbygroep Kunsten '92, die onlangs bepleitte dat de Nederlandse overheid haar bijdrage aan kunst en cultuur verdubbelt tot één procent van de totale rijksbegroting (2,1 miljard gulden).

Meer over