Historisch interessante registratie van Little Feat in Essen

Little Feat: Skin It Back. Eagle/PIAS.In de zomer van 1977 begon de Duitse televisie met het twee keer per jaar organiseren van de zogeheten Rockpalast Nachten....

Gijsbert Kamer

Allereerst omdat het hier de laatste tournee betrof waarin de band in originele bezetting zou optreden. Gitarist Lowell George kon zijn alcohol- en drugsconsumptie niet onder controle houden, en zou twee jaar later overlijden.

Ook is het aardig om de band te zien spelen ten tijde van de opnamen van hun live dubbel-lp Waiting For Columbus, die inmiddels een haast legendarische status geniet.

Op die plaat doet in diverse nummers de blazerssectie van Tower Of Power mee, maar in Duitsland komt de muziek van de zes muzikanten van Little Feat zelf. Duidelijk is in 1977 al wel dat George steeds meer zijn leidende rol aan zanger/gitarist Paul Barrére moet overlaten. Ook toetsenist Bill Payne krijgt alle ruimte. In weerwil van de voorkeur van George, zou de band steeds meer jazzrock-invloeden in hun muziek stoppen.

Maar er wordt hier schitterend gemusiceerd, ook door George zelf als slide-gitarist. En wat is zijn Willin’ nog altijd een onweerstaanbaar liedje.

Meer over