AlbumRoadrunner: New Light, New Machine

Hiphopcollectief Brockhampton laat met Roadrunner: New Light, New Machine hun meest volwassen plaat tot nu toe ★★★☆☆

Brockhampton  Beeld Album
BrockhamptonBeeld Album

Intrigerend vanaf de eerste kennismaking in 2010: hiphopcollectief Brockhampton, een dozijn (of nog iets meer) rappers uit Texas dat zich afficheert als de boyband van de hiphop.

Van 2016 tot en met 2019 vuurden ze zes even wisselvallige als vermakelijke albums af, waarop ze elkaar soms leken te verdringen voor de microfoon. Heel leuk om live te zien ook. Maar één ding ontbrak nog: een echt goed album.

Roadrunner: New Light, New Machine heeft de consistentie en samenhang die eerder ontbrak. Het is ook de stevigste, meest volwassen hiphopplaat van de groep, al zijn de soms wat flauwe boyband-songs er nog steeds (I’ll Take You On, Old News).

Voor het eerst staan achter de songtitels de namen van muzikale gasten vermeld: in de hiphop haast standaard, bij Brockhampton een nieuwigheid. Het is dus nóg drukker geworden, maar het lijkt eerder alsof Danny Brown en A$AP Rocky juist rust en focus brengen.

Buzzcut, Bankroll, The Light: op dit album staat het beste dat Brockhampton maakte – en je hoeft er minder naar te zoeken.

Brockhampton

Roadrunner: New Light, New Machine

Pop

★★★☆☆

RCA/Sony

Meer over