Het wordt pas spannend in Von Ravens versie van Winter In America

Dave von Raven van The Kik heeft al jaren veel plezier in het zingen van vrij vertaalde versies van hits uit de jaren zestig. Op het tweede album in een jaar tijd (eerder verscheen Stad en land) brengt The Kik een selectie van Von Ravens vertalingen, waarbij ook de jaren zeventig en negentig voorbij komen.

The kik Hertaalt!

Met Can't Buy Me Love van The Beatles (Geen rooie cent) en Sunny Afternoon (Bankje in de zon) van The Kinks begeeft de Nederlandse band zich op aangenaam, maar muzikaal overbekend terrein. Pas spannend wordt het in Von Ravens versie van Winter In America, een hit van Dough Ashdown uit 1978. Dit December is met fraaie blazers ook nog eens sterk gearrangeerd. Het resultaat doet de versie die René Froger dertig jaar geleden opnam vergeten.

En in muzikaal opzicht mag The Kik niets aan Oasis' Don't Look Back In Anger toevoegen, Von Ravens tekst van Het is voorbij is wel beter dan die van Noel Gallaghers origineel. Een verrassing is de keuze voor Gute Nacht, Freunde uit 1974 van Reinhard Mey (Goedenacht vrienden).

The Kik Hertaalt! (***)
The Kik
Pop
Excelsior/V2

Dave von Raven.
Meer over