achtergrondde outfits van timothée chalamet

Het weergaloze stijlgevoel van acteur Timothée Chalamet

null Beeld Studio V / Getty
Beeld Studio V / Getty

Tijdens de promotietour voor The King verscheen hij in de ene na de andere verrukkelijke outfit.

Timothée Chalamet in het tuigje van Vuitton op 6 januari van dit jaar bij de uitreiking van de Golden Globes in Beverly Hills.  Beeld Foto Getty
Timothée Chalamet in het tuigje van Vuitton op 6 januari van dit jaar bij de uitreiking van de Golden Globes in Beverly Hills.Beeld Foto Getty

Even los van de vraag of The King een topfilm is of een draak, en of Timothée Chalamet Henry V goed of sullig neerzet: voor zijn rol als stijlicoon en modepop verdient Chalamet sowieso een dikke vette Oscar. Ter promotie van de nieuwe Netflix-film trok onze held de halve wereld over om de internationale premières luister bij te zetten. Zeker, de jeugdige acteur met de fraaie krullen zou er in een juten zak nog knap uitzien, maar aangezien de duvel altijd op een grote hoop kakt, zagen we Timothée telkens weer verschijnen in een andere verrukkelijke outfit.

Internationale modejournalisten buitelen over elkaar heen bij het bejubelen van ’s jongemans stijlgevoel. Het feit dat hij géén eigen stylist heeft, maar wel de een na de andere baanbrekende look ten beste geeft, dwingt diep respect af. Hij draagt Gucci, Berluti, Thom Browne en Alexander McQueen met dezelfde vanzelfsprekendheid waarmee Nederlandse mannen Gaastra en Agu dragen. Over de Louis Vuitton-outfit die hij 6 januari droeg bij de Golden Globes werden toen al halve telefoonboeken volgetwitterd. Want: was het door Virgil Abloh ontworpen glitterding dat hij droeg nou wel of geen sm-tuigje? Welnee, zei hij desgevraagd tegen talkshowhost Ellen Degeneres: het was een bib, wat we in het Nederlands kunnen vertalen als slabbetje of borststuk.

In september, bij de grote Venetiaanse oerpremière van The King, was het een oesterkleurige smoking van de hand van de Colombiaans-Franse ontwerper Haider Ackermann die de gemoederen danig verhitte. Het sensuele pak van bleekgrijze zijdesatijn en katoen trok aandacht door de dubbele stoffen ceintuur, het glimmende topje en de snaaks opgerolde pijpen.

Chalamet in zilvergrijze smoking op 2 september op het Filmfestival van Venetië.  Beeld Getty
Chalamet in zilvergrijze smoking op 2 september op het Filmfestival van Venetië.Beeld Getty

Toen werd het oktober en vloog het promotiecircus van The King van New York via Londen naar Zuid-Korea en Australië. Op 1 oktober gaf Chalamet een sobere zwarte smoking een optater door er een gifgeel Givenchy-colletje onder te dragen.

Chalamet op 1 oktober in New York in smoking met gifgeel colletje.  Beeld Getty
Chalamet op 1 oktober in New York in smoking met gifgeel colletje.Beeld Getty

Twee dagen later schitterde hij in Londen in een fluwelen Vuitton-hoodie met pailletten en andere glimmers erop. De dag daarna ging hij een beker koffie halen in een geruite en geborduurde Thom Browne-joggingbroek met Gucci-sneakers eronder.

Chalamet in Londen in een glitterhoodie van Vuitton op 3 oktober.  Beeld Getty
Chalamet in Londen in een glitterhoodie van Vuitton op 3 oktober.Beeld Getty
Chalamet haalt koffie in Londen in een Thom Browne-joggingbroek en Gucci-sneakers. Beeld Getty
Chalamet haalt koffie in Londen in een Thom Browne-joggingbroek en Gucci-sneakers.Beeld Getty

Op 8 oktober ging Chalamet weer op chic. Op het filmfestival in het Zuid-Koreaanse Busan verscheen hij in een duifgrijs Haider Ackermann-pak met het shirt heel je-ne-sais-quoi half over de roze satijnen tailleband gedragen.

Chalamet in duifgrijs pak van Haider Ackermann in Busan.  Beeld Getty
Chalamet in duifgrijs pak van Haider Ackermann in Busan.Beeld Getty

Diezelfde dag gooide hij hoge ogen in een bevlekte lichtblauwe salopette met een bijpassend overhemd en spierwitte monsterlaarzen eronder, alles van het merk S.R. Studio LA. CA. van kunstenaar Sterling Ruby.

Chalamet in Busan in een outfit van S.R. Studio LA. CA. Beeld Getty
Chalamet in Busan in een outfit van S.R. Studio LA. CA.Beeld Getty

Op 9 oktober maakte de jeune premier de blits in een rood-wit gestreepte broek van Thom Browne met een simpel wit shirt, om een dag later in Sydney de show te stelen in een knalblauw Haider Ackermann-ensemble. Waarmee eens te meer bewezen is dat de knaap alle kleuren, stijlen en merken kan verdragen. Wat heet: kan rócken. All hail the king!

Chalamet (middden) in Busan in een broek van Thom Browne.  Beeld Getty
Chalamet (middden) in Busan in een broek van Thom Browne.Beeld Getty

P.S. Chalamets tijdloze gezicht doet het niet alleen primadeluxe in de mode, maar ook in de kunst. Sla er het geestige instagramaccount @chalametinart maar op na.

Verder lezen:

The King met acteur Timothée Chalamet, gebaseerd op de toneelstukken van Shakespeare, is een peperduur waagstuk. Wie dat tegenwoordig nog aandurft? Netflix natuurlijk. Vanaf vrijdag te zien. Lees hier een interview met de makers van de film.

Lees hier ook de recensie van: The King.

Waarom outfits in één kleur zo goed werken werd onlangs nog uitgelegd in Volkskrant Magazine. Lees hier hoe en waarom dat voor herenmode geldt, en hier over eenkleurige looks voor vrouwen.

Meer over