weerberichtvrijdag 23 oktober

Het weerbericht voor vrijdag 23 oktober: Zacht met een bui

null Beeld

Vrijdag begint regionaal grijs in ons land. Nevel of mist belemmeren de eerste ochtenduren het zicht en in het zuidoosten kan lokaal wat regen vallen. In de loop van de ochtend breekt op steeds meer plaatsen de zon geregeld door, maar tegelijkertijd neemt vanuit het noordwesten ook de kans op een lokale bui toe. De temperatuur is vrij hoog met waarden tussen 15 en lokaal 18 graden. De zuidwestenwind is meestal matig van kracht, kracht 3 of 4. In de avond en nacht naar zaterdag is het wisselend bewolkt en nagenoeg overal droog. Echt koud wordt het niet, met minima rond 10 graden.

Zaterdag lijkt een grotendeels droge dag te worden. Regionaal houdt bewolking wel een groot deel van de dag de overhand, maar vrijwel overal is de zon van tijd tot tijd te zien. De zuidenwind wordt krachtig langs de kust, en ook de temperatuur pakt zaterdag minder gunstig uit met waarden rond 15 graden.

Zondag vindt een overgang plaats naar een minder zacht weertype. ’s Ochtends schijnt in het oosten nog de zon, maar al snel neemt vanuit het westen de bewolking toe. In de loop van de dag valt op steeds meer plaatsen geruime tijd regen. Het is nog wel zacht, met 14 tot lokaal 17 graden. Na het weekend liggen de maxima rond 13 graden.

Meer over