het transitieteamsatire

Het Transitieteam huurt een extern adviesbureau in om eventuele risico’s te minimaliseren

Wekelijks geeft Micha Wertheim op deze plek berichten van het Transitieteam door aan de bezoekers van de Volkskrantwebsite.

Het Transitieteam wil geen enkel risico nemen. Daarom hebben we per direct een extern adviesbureau ingehuurd om ons te helpen eventuele risico’s te minimaliseren.

Het adviesbureau is onmiddellijk begonnen met het schrijven van verschillende rapporten waarin scenario’s voor te implementeren strategieën worden uitgewerkt. Om verdere risico’s te minimaliseren hebben we een gerenommeerd onderzoeksbureau in de arm genomen dat alle medewerkers een onlinequestionnaire heeft doen toe komen. Speciale data-analisten hebben de bevindingen uit dit onderzoek meteen voorgelegd aan een externe consultancygroep die gespecialiseerd is in het diversifiëren van eventuele eenduidige uitkomsten naar een meer algemeen resultaat. Samen zijn ze met een rapport gekomen waarin adviezen staan die zullen worden geïmplementeerd door een gerenommeerd communicatieadviesbureau. Door middel van speciaal ontworpen trainingen, clinics en workshops hebben ze een coachingtraject uitgezet dat als doel heeft onze medewerkers niet alleen bewust te maken van aanwezige risico’s, maar ze ook instrumenten geeft om die risico’s te minimaliseren, zoals daar zijn het inhuren van externe adviesbureaus en communicatieadviseurs.

Omdat we bij dit proces niet het risico wilden lopen de indruk te wekken geld te verspillen, zijn we in zee gegaan met een gerenommeerd internationaal accountancykantoor. Deze partij zal er niet alleen op toezien dat alle ingehuurde krachten marktconform worden gehonoreerd. Ze zal ons ook helpen naar de toekomst toe een risicobestendig honoreringsstelsel te implementeren, waarbij altijd binnen de grenzen van wettelijke normering zal worden geopereerd.

Het externe accountantskantoor kwam tevens met het advies een convenant op te stellen waarin good governance geregeld is. We hebben bij het opstellen van ons good governance-convenant de hulp weten in te schakelen van een van de grootste advocatenkantoren op de Zuidas. Met die expertise en ervaring hebben we er het volste vertrouwen in dat er binnenkort een convenant komt dat aansluit bij een eventuele visie. Zo hebben we op het gebied van accountability een grote stap gezet om riskmanagement onderdeel te maken van onze bedrijfscultuur.

Dit alles heeft van onze directie veel gevraagd. Daarom zitten veel directieleden momenteel met een burn-out thuis. Gelukkig zijn we er met dank aan enkele externe headhunters in geslaagd een paar zeer capabele interim-managers weg te kapen bij het Stagnatieteam. Zij zullen via een hoog aangeschreven detacheringsbureau voor ons aan de slag gaan. Voor het Stagnatieteam betekent dit opnieuw een tegenslag, wat voor de Transitie natuurlijk alleen maar goed nieuws is.

Meer over