Het Parool wint prijs voor best vormgegeven regionale krant van Europa

Het Parool mag zich vanaf woensdag een jaar lang de best vormgegeven krant van Europa noemen. De jury van de European Newspaper Award onderscheidde Het Parool in de categorie regionaal.

null Beeld anp
Beeld anp

In een artikel op de website maakt Het Parool het heugelijke nieuws zelf bekend. Hoofdredacteur Ronald Ockhuysen ziet de prijs als een erkenning voor de metamorfose die de krant dit jaar in februari tijdens de 75ste verjaardag heeft ondergaan.

'Het Parool is teruggegaan naar zwart-wit als basis. De kleur komt zo veel mogelijk uit de fotografie. Met zware letters in een elegante en krachtige typografie en boven alles geen ditjes-en-datjeskrant. Juist in deze tijden, waarin iedereen op zijn telefoon het nieuws snel bekijkt, moet de krant nadrukkelijk een kwaliteitsbeleving zijn.'

In het juryrapport wordt Het Parool geprezen om de interactie tussen fotografie, illustratie, infographics, koppen en witruimte. Volgens de jury van de verkiezing maakt de layout van de Amsterdamse krant een onmiskenbaar sterk merk.

Hoofdredacteur Ronald Ockhuysen (links) bekijkt de voorpagina van Het Parool. Beeld anp
Hoofdredacteur Ronald Ockhuysen (links) bekijkt de voorpagina van Het Parool.Beeld anp
Meer over