Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Bij een schietpartij in het Amerikaanse Baton Rouge zijn drie politieagenten omgekomen. In Turkije gaat president Erdogan door met het 'opschonen' van het leger, binnen alle rangen worden aanhangers van Fethullah Gülen opgepakt. Verder in de Volkskrant Avond: de inwoners van Istanbul zijn in de war na de mislukte coup en in wat voor buurt woonde de aanslagpleger van Nice?

Redactie
Mouayd en Sanne Vogel. Beeld Daniel Cohen
Mouayd en Sanne Vogel.Beeld Daniel Cohen

Vandaag belangrijk

Drie agenten gedood, drie gewond bij schietpartij Baton Rouge; verdachten op de vlucht

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Baton Rouge zijn zondag drie poltieagenten doodgeschoten en drie andere dienders gewondgeraakt. Dat hebben de autoriteiten van de staat Louisiana bekendgemaakt. Eén verdachte is doodgeschoten, en de politie is nog op zoek naar twee anderen die op de vlucht zouden zijn.

Erdogan: invoeren doodstraf kan niet worden uitgesteld

De Turkse president Erdogan zegt dat hij het opnieuw invoeren van de doodstraf niet kan uitstellen, meldt persbureau Reuters. De Turkse regering zal het bespreken met de oppositie.

Nabestaanden MH17 krijgen schadevergoeding van Malaysia Airlines

Precies twee jaar na de ramp met vlucht MH17 is er een akkoord over een schadevergoeding gesloten tussen de meeste nabestaanden en Malaysia Airlines. Dat zeggen advocaten van het team dat de groep nabestaanden bijstaat tegen de NOS en RTL.

Nog 18 mensen in levensgevaar na aanslag Nice

Drie dagen na de aanslag in Nice verkeren nog achttien gewonden in levensgevaar, onder wie een kind. Dat heeft de Franse minister van Volksgezondheid, Marisol Touraine, zondag gezegd.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Sportzome Live

Kiki Bertens verliest finale Gstaad door onnodige fouten

Tennisster Kiki Bertens is er zondag niet in geslaagd het proftoernooi in Gstaad op haar naam te schrijven. Ze kreeg in de finale op het Zwitserse gravel in drie sets klop van thuisspeelster Viktorija Golubic. Na twee uur spelen stond het 4-6 6-3 6-4 in het voordeel van Golubic.

Regen of niet: Pantano vindt een manier om door te gaan

Na de etappe naar Andorra Arcalis dook op internet een filmpje op van een renner die met een blauwe paraplu in zijn linkerhand naar de finish fietste. Het was koud op de bergtop en de hagelstenen die uit de lucht vielen waren bijkans groter dan Nairo Quintana. De blauwe paraplu werd vastgehouden door een Colombiaanse renner met een bleek gezicht en een holle blik. Het was Jarlinson Pantano.

null Beeld afp
Beeld afp

Video van de dag

Het zou niet voor het eerst zijn dat een crimineel jihadist wordt. Maar gold dat ook voor de aanslagpleger in Nice, die voor inlichtingendiensten uit het niets kwam?

Vanavond op televisie

Hoe het rustige, vrome Renesse veranderde in een zinderende jongerenvakantie-enclave, u ziet het bij Andere Tijden (21.20 uur, NPO 2). De documentaire Who were the Greeks wordt om 21.00 uur uitgezonden op BBC4. En de Hollandse white trash-klassieker Flodder uit 1986 kunt u op RTL 5 kijken, om 22.15 uur. Hier ziet u onze complete tv-selectie.

Morgen in de krant

De kater na de mislukte coup (+)

Het is zondagmiddag drukkend warm en opvallend stil in Istanbul. Tot zeker vier uur in de ochtend stonden er nog juichende aanhangers van Erdogan op het beroemde Taksimplein. Luid toeterende auto's met uitgelaten jongeren zwaaiend met Turkse vlaggen reden zaterdagnacht urenlang door het centrum van de stad. Maar nu is het stil en rustig en slaat ook de verwarring toe over de gebeurtenissen van dit weekend. De kater na de coup.

'Onmisbare' Erdogan dwingt kabinet op eieren te lopen (+)

Met de inmiddels vertrouwde combinatie van bezorgdheid en pragmatische terughoudend zoekt het Binnenhof naar een houding jegens Turkije na de couppoging. Tussen de uitersten, de PVV en Denk, kiezen de coalitiepartijen uiterst prudent de middenweg: de bezorgdheid over de reactie van president Erdogan gaat hand in hand met het eigenbelang om de diplomatieke en zakelijke relatie met NAVO-partner Turkije niet verder te beschadigen.

null Beeld afp
Beeld afp

'Wij zijn weer de vuile Arabieren' (+)

De helse truckchauffeur woonde in een uit de jaren zestig stammende flatwijk van Nice. Maar het is beslist niet zo'n typische Franse probleembuurt.

Struinen door sloten, klimmen op strobalen (+)

In en rondom de protestantse kerk van het Sallandse plaatsje Heino, gemeente Raalte, is het ongewoon druk deze zondag: het gebouw heeft een nieuwe bestemming gekregen als halteplaats voor Pokémon.

'Het is moeilijk als de jongens tegen me zeggen: jij bent nu als een moeder' (+)

Actrice en regisseur Sanne Vogel is een van de bekende Nederlanders die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor vluchtelingen. Ze nam ze in huis. Waarom?

Een reisgids die vertelt hoe je 'het volk' kunt vermijden (+)

Zou de wereld van de reisgidsen over een paar jaar nog bestaan? Ik hoop het, want ik ben gek op reisgidsen. Een tijdlang heb ik geprobeerd ze niet te kopen, want ik zou alles wel op internet vinden of zelf ontdekken, maar zo werkt het niet.

Meer over