Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Speed, een psychose: Neil van der L. had hoe dan ook niet mogen rijden. Dat deed hij wel, met 237 kilometer per uur. Dit had één dode en drie voor het leven gehandicapten tot gevolg. Wat is zijn straf? Verder in de Volkskrant Avond: zo populair is Pablo Escobar en pas op, de luis dringt de middelbare scholen binnen.

null Beeld Netflix
Beeld Netflix

Vandaag belangrijk

Directeur Van Oostveen vertrekt bij KNVB

Onvermijdelijk was het afscheid van Bert van Oostveen (45) als directeur betaald voetbal van de KNVB, na een reeks mislukkingen waarvan hij hoe dan ook de schuld kreeg. Van Oostveen kondigde maandag zijn afscheid per september aan, nadat hij ook zijn eigen functioneren had geanalyseerd.

Jan Roos stopt bij GeenStijl en wordt lijsttrekker VNL

Jan Roos wordt lijsttrekker van Voor Nederland, de partij van PVV-verlaters Louis Bontes en Joram van Klaveren. Roos stopt per ommegaande bij weblog GeenStijl waar hij verslaggever was. Hij was de voorman van de campagne GeenPeil, waarmee dit voorjaar het referendum over het handelsverdrag met Oekraïne werd afgedwongen.

Minister: vrouwelijke toeristen moeten in India geen rokken dragen

Vrouwelijke toeristen moeten geen rokken dragen of 's avonds alleen over straat lopen in dorpen en kleine steden. Dat is beter 'voor hun eigen veiligheid', heeft de Indiase minister voor Toerisme Mahesh Sharma gezegd.

Selfie geeft hoofdluis vrij spel op middelbare school

Wie dacht dat hoofdluizen zich alleen vergrepen aan kinderen op de basisschool heeft het mis. De jeukende beestjes hebben de afgelopen jaren de overstap naar de middelbare school gemaakt. Zeker een deel van de scholieren raakt tijdens de middelbare scholen besmet, constateert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) uit een onderzoek onder 2000 burgers.

Een Westerse toeriste in een jurkje wordt in Mumbai op straat nagestaard door voorbijgangers. Beeld epa
Een Westerse toeriste in een jurkje wordt in Mumbai op straat nagestaard door voorbijgangers.Beeld epa

Video van de dag

Hij is verantwoordelijk voor duizenden doden, maar toch is Pablo Escobar zo hot als een popster. Aan de vooravond van het tweede seizoen van Narcos ging De Volkskrant mee op Escobar-tour in Medellín.

Vanavond op televisie

Proefkonijnen gaat van start met een nieuw duo: Jan Versteegh en Geraldine Kemper. Vanavond: kun je slootje springen met een brommer? (NPO3, 20.30 uur) Liever een filmavondje? Schakel dan om 20.30 uur in op RTL8 voor Steven Spielbergs The Terminal, over een Oost-Europese vluchteling die vast komt te zitten in de hal van het New Yorkse John F. Kennedy Airport. Onze overige tv-tips vindt u hier.

Tom Hanks in de film The Terminal (Steven Spielberg, 2014). Beeld
Tom Hanks in de film The Terminal (Steven Spielberg, 2014).Beeld

Morgen in de Krant

Voorloper mens viel letterlijk uit de boom

Onze verre aapachtige voorouders daalden 3,2 miljoen jaar geleden af uit de boom - maar vraag niet hoe. De rechtoplopende 'Lucy' moet aan haar einde te zijn gekomen door van een meter of 15 hoog uit een boom te vallen, blijkt uit een nieuwe analyse van haar beroemde skelet.

Met online nepprofielen op kindermisbruikers jagen, mag dat wel?

Kinderhulporganisatie Terre des Hommes start volgende week een nieuw project in Nederland met online lokprofielen tegen kindermisbruikers. Maar mag dat wel?

Het mens in het monster
(+)

Hoe maak je van een psychopaat een mens van vlees en bloed? De makers van Narcos vertellen over 'hun' Pablo Escobar.

Het uiterlijk van Lucy gereconstrueerd. Deze foto werd in 2006 vrijgegeven door het Chicagos Field Museum. Beeld anp
Het uiterlijk van Lucy gereconstrueerd. Deze foto werd in 2006 vrijgegeven door het Chicagos Field Museum.Beeld anp

Drastisch minder eten werkt beter dan algehele onthouding

Het getob van journalist Jan Heemskerk over zijn plan van aanpak van zijn vergevorderde overgewicht (Volkskrant Magazine, 27 augustus) is even herkenbaar als, in ieder geval gedeeltelijk, tot mislukken gedoemd, omdat het een aantal verkeerde uitgangspunten heeft.

Acht jaar cel geëist voor veroorzaker dodelijk ongeluk A2 (+)

Met zijn zwarte Volkswagen Golf reed hij 237 kilometer per uur, toen hij op de A2 bij Maarssen van achteren op een Citroën C8 knalde met zeven inzittenden: een 42-jarige man overleefde de klap niet, vijf andere inzittenden raakten zwaargewond. Drie van hen zijn voor hun leven gehandicapt.

Sylvia Witteman: gered van gewetenloze Kosovaarse cafébazen (+)

Er was eigenlijk geen reden om naar Kosovo af te reizen, behalve dat ik daar familie heb wonen, een nichtje van mijn leeftijd, dat als kind al graag ronddraafde in de frisse buitenlucht terwijl ik thuis kniesde bij de kachel.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

De auto van Neil van der L. na het ongeluk. Beeld anp
De auto van Neil van der L. na het ongeluk.Beeld anp
Meer over