Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Het was de dag van de Willems-Orde. Na twee commando's krijgt het hele Korps Commandotroepen de hoogste militaire onderscheiding. Verder in de Volkskrant Avond:  Stellen mannen zich aan als ze ziek zijn? Of hebben ze echt meer last? En de romantiek van het Ruslandcorrespondentschap.

Door:Redactie
null Beeld AFP
Beeld AFP

Vandaag belangrijk

Coalitie zwicht niet na intimidatie LHBT-asielzoekers

Coalitiepartijen PvdA en VVD zien niets in speciale opvangcentra voor homoseksuele of transgender asielzoekers, ondanks dringende oproepen van het COC. De homobelangenorganisatie luidde zondag de noodklok na het vinden van dreigbriefjes en een mes bij bedden van LHBT'ers in een azc in Nijmegen. De coalitie reageert koersvast: niet de slachtoffers moeten apart worden gezet, maar de daders.

Na twee commando's krijgt heel korps Willems-Orde

Het Korps Commandotroepen krijgt op 15 maart van de koning de Militaire Willems-Orde uitgereikt. De eenheid krijgt de hoogste militaire onderscheiding voor haar 'buitengewone inzet' in Afghanistan. Een kleine afvaardiging van de 750 militairen zal bij de ceremonie op het Binnenhof namens het korps aanwezig zijn.

Dijkhoff 'intensiveert' mobiele controles in grensgebied - kans op files

De Koninklijke Marechaussee gaat nog intensiever controles uitvoeren in de grensstreken om zicht te krijgen op de vluchtelingenstroom. Dit maakte staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Asiel vandaag bekend. Het aantal controles wordt niet meer, maar wel 'intensiever', laat een woordvoerder van Dijkhoff weten. De marechaussee krijgt onder meer de bevoegdheid om de snelheid van een hele stroom auto's te matigen om op die manier gemakkelijker verdachte voertuigen te kunnen onderscheppen.

Politieke nieuwsbrief de Volkskrant nu ook per mail

De politieke nieuwsbrief van de Volkskrant is vanaf dinsdag 8 februari ook per e-mail te ontvangen. De nieuwsbrief getiteld Dagkoersen verscheen de afgelopen maanden al doordeweeks om 17.00 uur op volkskrant.nl. Lezers die dagelijks de Dagkoersen in hun inbox willen ontvangen, kunnen zich hier aanmelden.

null Beeld anp
Beeld anp

Vanavond op tv

Jort Kelder zit vanavond bij Eva Jinek aan tafel om te praten over de mogelijke V&D overnamekandidaat Ronald Kahn van Cool Investments. Ook schuift Francien Regelink aan en vertelt over 'sexting', het onderwerp van haar nieuwe boek. Radar behandelt vanavond vliegtickets. Als je van een geboekt ticket af wil, kan dat alleen tegen hoge kosten. Waarom is dat? Hier nog meer televisietips voor vanavond.

'Zonder ingrijpen sterft tijger uit' (+)

Enorme winsten, lage pakkans: de illegale handel in beschermde wilde diersoorten is een bloeiende sector. Criminoloog Daan van Uhm nam een 'walk on the wild side'.

Rusland neemt leiding in Syrië, Westen moet toekijken (+)

Voldongen feiten scheppen. Dat is het favoriete instrument waarvan de Russische president Poetin zich bedient in zijn buitenlandse politiek. En het lijkt erop dat Rusland nu ook de regie heeft over het verloop van de oorlog in Syrië, terwijl de rest van de wereld moet toekijken.

null Beeld anp
Beeld anp

Versneld vwo voor toptalenten (+)

Het experiment met een versneld vwo wordt uitgebreid. Dat heeft staatssecretaris Dekker maandag aangekondigd. Wat moet dat opleveren?

'Rusland is een nerveuze mooie vrouw' (+)

Hoeren, wodka, gangsters. Eindeloze winters met dikke pakken sneeuw rondom je datsja waarin je met karakteristieke karpatenkoppen nachtenlang zwaar beneveld danst en Dostojevski in elkanders gezicht spuugt. Het kan aan ons liggen, maar elke keer dat De Betrouwbare Mannetjes de heren verslaggevers uit Rusland zien voorbijkomen, spat de romantiek ons tegemoet.

null Beeld Olya Ivanova
Beeld Olya Ivanova

Bestaat de mannengriep echt? (+)

Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Deze week in klopt dit wel?: Stellen mannen zich aan als ze ziek zijn? Of hebben ze echt meer last?

Sylvia Witteman: 'Coming of age' (+)

Er zijn dingen in het leven waar je niet aan ontkomt, zoals de leesbril, de dood en IKEA. Wat dat laatste betreft, heb ik de afgelopen dertig jaar een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt, een coming of age tussen die blauw-gele coulissen.


null Beeld anp
Beeld anp

Ontvang elke dag de Volkskrant Avond Nieuwsbrief in uw mailbox, met het nieuws van vandaag, tv-tips voor vanavond, en alvast zes artikelen uit de krant van morgen. Schrijf u hier in.

Meer over