Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. De politieagenten die betrokken waren bij de arrestatie van Freddie Gray in Baltimore worden niet vervolgd. Daarmee komt de zaak rond de dood van de Afro-Amerikaanse Gray tot een eind, zonder veroordeling. Verder in de Volkskrant Avond: een dubbele bomaanslag in Syrië kost 55 mensen het leven en Nieuw-Zeeland roeit alle roofdieren uit.

Een voskoesoe. Beeld EPA
Een voskoesoe.Beeld EPA

Vandaag belangrijk

Agenten in Baltimore niet vervolgd voor dood Freddie Gray
De politieagenten die vorig jaar betrokken waren bij de arrestatie van Freddie Gray in Baltimore worden niet vervolgd. De Amerikaanse aanklagers hebben woensdag besloten de aanklachten tegen drie agenten te laten vallen. Daarmee komt de zaak rond de dood van de Afro-Amerikaanse Gray tot een eind, zonder veroordeling.

Dubbele bomaanslag in Syrië eist 55 levens, 160 gewonden
Bij twee bomaanslagen in de noordoostelijke Syrische stad Qamishli zeker 55 mensen om het leven gekomen. Meer dan 160 anderen raakten gewond, zei directeur Omar al-Akub van het plaatselijke ziekenhuis. Het is daarmee een van de zwaarste aanslagen in Syrië sinds maanden.

Toch geen EU-boetes voor Spanje en Portugal
Spanje en Portugal hoeven toch geen boetes te betalen aan de Europese Unie voor het niet nakomen van de door de EU opgestelde begrotingsregels. Dit heeft de Europese Commissie woensdag beslist.

Le Monde stopt met foto's terroristen
De belangrijkste krant van Frankrijk, Le Monde, zal geen foto's van terroristen meer publiceren. Ook de belangrijkste nieuwszender van het land, BFMTV, laat geen foto's meer zien. De grote radiozender Europe 1 gaat nog verder en zal ook geen namen van terroristen meer noemen. De media hebben deze maatregelen aangekondigd, omdat ze niet meer willen meewerken aan een onbedoelde postume 'verheerlijking' van terroristen.

Plusteken bij een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Le Monde stopt met het publiceren van foto's van terroristen. Beeld EPA
Le Monde stopt met het publiceren van foto's van terroristen.Beeld EPA

Video van de dag: Nieuw-Zeeland in 2050: roofdiervrij

Ratten, hermelijnen, en voskoesoes: een grote bedreiging voor inheemse dieren, vinden ze in Nieuw-Zeeland. In 2050 moet er dus geen roofdier meer te vinden zijn.

Sportzomer live

Sportzomer Live - Gekwetste Dumoulin stapt af, 'toch nog te vroeg'
Wielrenner Tom Dumoulin klom vandaag, vijf dagen na zijn valpartij in de Tour de France, op zijn fiets voor de Acht van Chaam. Maar hij moest vanavond vroegtijdig afstappen. De Olympische Spelen zijn in aantocht, er is genoeg om op terug en vooruit te blikkenVolg alles over de sportzomer in ons liveblog.

Poetin: uitsluiting Russische sporters gevolg van discriminatie
De Russische president Vladimir Poetin wijt de problemen rond de olympische afvaardiging van Rusland aan discriminatie en een politieke campagne tegen Russische sporters. Dit heeft hij bij het uitzwaaien van de olympische ploeg gezegd. Volgens hem heeft het uitsluiten van de Russen wegens een dopingverleden grote gevolgen.

Tom Dumoulin laat zijn gehavende pols zien aan een jongetje dat zelf met zijn arm in het gips zit. Beeld ANP
Tom Dumoulin laat zijn gehavende pols zien aan een jongetje dat zelf met zijn arm in het gips zit.Beeld ANP

Vanavond op televisie

Cees Grimbergen praat vanavond in Hollandse Zaken (NPO 2, 21.10 uur) over hoe om te gaan met de aanslagen en geweldsincidenten die deze zomer het nieuws domineren. Of kijk The Boy Mir (NPO 2, 23.35 uur), een portret van een ontwapenend Afghaanse jongetje, dat filmmaker Phil Grabsky volgde van zijn 8ste tot zijn 18de. Zin in een klassieker? Four Weddings and a Funeral (Net 5, 20.30 uur) is net begonnen. Meer tv-tips vindt u hier.

Presentator Cees Grimbergen. Beeld ANP
Presentator Cees Grimbergen.Beeld ANP

Morgen in de krant

'Een ontvoering is misschien wel het ultieme pressiemiddel' (+)
Na twee ontvoeringen staan politie en justitie begin juli voor een raadsel. Het hoofd van de recherche en de hoofdofficier over opsporingsdilemma's bij ontvoeringen in het criminele circuit.

Kermiche irriteerde buurtgenoten met radicaal gepreek (+)
In het Franse stadje Saint-Etienne-du-Rouvray werd vrijdag door twee mannen een priester vermoord. Een van de daders was de 19-jarige Adel Kermiche. Wat weten we over hem?

Nieuw-Zeeland gaat voor 2050 alle roofdieren uitroeien
Het klinkt tegenstrijdig, maar om de dieren in het wild te beschermen, opent Nieuw-Zeeland een grootschalige heksenjacht op roofdieren. In 2050 moet het land verlost zijn van uitheemse ratten, voskoesoes (een soort buidelrat) en hermelijnen. De roofdieren vormen een bedreiging voor inheemse vogels.

Een bewakingscamera legde de ontvoering vast van Wendel Meijer. Beeld
Een bewakingscamera legde de ontvoering vast van Wendel Meijer.Beeld
Een jonge possum. Beeld EPA
Een jonge possum.Beeld EPA

Levenslang veroordeelde mag resocialiseren, maar niet re-integreren
Edwin S. (55) mag sporten, naar de bieb en hij heeft zelfs een keer een cursus 'spreken met slachtoffers' gevolgd. Maar op proefverlof, leren hoe een mobieltje werkt of hoe je een ov-chipkaart oplaadt? Dat is nog nergens voor nodig, vindt de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Jason Bourne weet hoog niveau niet vast te houden
Door de onrustige cameravoering en de superieure achtervolgingsscènes smelten publiek en opgejaagde held ineen in het nieuwste deel van de Bourne-reeks. Lees hier de recensie.

Column Emma Curvers: Je kunt misofonie als een vorm van mensenhaat zien (+)
Sinds NOS op 3 een reportage maakte over misofonie ('Ik trek je kop van je romp als je smakt'), hebben veel mensen om mij heen alvast hun zelfdiagnose gesteld. Gesmak, geadem, geklik, het is allemaal als gluten voor hun oren. De aandoening kreeg eerder bekendheid toen Simon van Nick en Simon als patiënt uit de kast kwam in Libelle. Simon zei 'een hekel te hebben aan geluidjes' en zei er veelbetekenend bij dat Nick er alles van wist.

Matt Damon in Jason Bourne. Beeld AP
Matt Damon in Jason Bourne.Beeld AP
null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock
Meer over