Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Na stilzwijgen of volmondig instemmen met president Trump begint het gemor in het Republikeinse kamp toe te nemen. Aanleiding vormen Trumps diskwalificatie van een alom gerespecteerde rechter en zijn verdediging van Poetin als 'killer.' Verder in de Volkskrant Avond: Mosul stuit bij heropbouw op de wortels van het kalifaat en krijgen steeds meer Nederlanders huidkanker van de zon?

Redactie
Een inwoner van Mosul kijkt uit het raam van zijn uitgebrande woning. Beeld Hawre Khalid
Een inwoner van Mosul kijkt uit het raam van zijn uitgebrande woning.Beeld Hawre Khalid

Gemor bij Republikeinen over Trump neemt toe na aanval op rechterlijke macht

Na weken van overwegend stilzwijgen of volmondig instemmen met president Trump begint het gemor in het Republikeinse kamp toe te nemen. Directe aanleiding vormen Trumps diskwalificatie van een alom gerespecteerde, 'zogenaamde' rechter en zijn verdediging van Poetin als 'killer.'

Den Haag fel om tweet Wilders met bewerkte foto Pechtold als shariah-aanhanger

Geert Wilders heeft een gemanipuleerde foto getweet die de indruk wekt dat D66-leider Alexander Pechtold in het verleden demonstreerde met 'Hamas-terroristen'. Zijn rivalen reageren fel op die valse suggestie. Pechtold spreekt over 'een venijnige vorm van ophitsing'.

Nederlandse jongeren 'nogal braaf': ze delen nauwelijks seksueel getinte foto's via sociale media

'Sexting' komt nauwelijks voor onder Nederlandse jongeren. Ze beoordelen het versturen van seksueel getinte afbeeldingen via sociale media als abnormaal gedrag en zien de risico's ervan in.

Franse presidentskandidaat Fillon biedt excuses aan voor 'fouten' rond aantrekken echtgenote

De Republikeinse kandidaat François Fillon zal zich niet terugtrekken uit de Franse presidentsverkiezingen. Wel bood hij zijn excuses aan voor het feit dat hij jarenlang zijn vrouw en kinderen heeft ingehuurd als parlementair assistent. 'Alles was legaal, maar samenwerken met je vrouw en kinderen is een praktijk die tegenwoordig wordt verworpen door de Fransen', zei Fillon.

Francois Fillon. Beeld afp
Francois Fillon.Beeld afp

Video van de dag

De NS noemde de massaclaim van reizigers wegens te volle treinen 'Amerikaanse toestanden'. Deze video legt uit wat een massaclaim eigenlijk is en hoe de claimcultuur ook in Nederland langzaam voet aan de grond krijgt.

Vanavond op tv

Morgen doet de Hoge Raad uitspraak over Badr Hari. Misdaadjournalist Jens Olde Kalter blikt vooruit bij Jinek (NPO 1, 23.00 uur). Eerder vanavond leiden Teun van de Keuken en Liesbeth Staats het Monitor Debat (NPO 2, 21.00 uur) rond het thema 'Oud in eigen huis'. Daarna zin in een film? Kijk de klassieker van Paul Verhoeven: Basic Instinct (Net 5, 23.10 uur). Hier vindt u de rest van onze tv-tips.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Mosul stuit bij heropbouw op de wortels van het kalifaat

Sinds de bevrijding van Islamitische Staat gaan in Oost-Mosul de inwoners de straat weer op en heropenen winkels. Hoe herbouw je een miljoenenstad na twee jaar onder IS en wie grijpt er nu de macht? (+)

Facelift van het Utrechtse stationsgebied krijgt gemengde reacties

Is het Poortgebouw, onderdeel van een grote verbouwing van het Utrechtse stationsgebied, een aanwinst voor de stad? De inwoners reageren verdeeld. (+)

Deze modeiconen vormden Modestipendium-winnaar Ronald van der Kemp

Modeontwerper Ronald van der Kemp (52) ontving maandagavond het Modestipendium, de belangrijkste Nederlandse modeprijs. Hij schetst zijn carrière aan de hand van acht sleutelfiguren. (+)

Artsen poetsen de zwartgeblakerde intensive care van het Ibn al Atheer-kinderziekenhuis. Beeld Hawre Khalid
Artsen poetsen de zwartgeblakerde intensive care van het Ibn al Atheer-kinderziekenhuis.Beeld Hawre Khalid

Gedichten uit de geheime laden van Johnny Cash

In laden en kasten vond John Carter Cash, de zoon van Johnny Cash, gedichten en poëtische aantekeningen van zijn in 2003 overleden vader. Deze 'unknown poems' zijn nu verschenen in de bundel 'Forever Words'. (+)

Steeds meer Nederlanders krijgen huidkanker van de zon: klopt dit wel?

Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: steeds meer Nederlanders krijgen huidkanker.

Sylvia Witteman: waarom neem je je kind dan mee naar Artis, trut?

Omdat ik somber was ging ik naar Artis, maar het hielp niet. De gieren kregen zó'n ruzie om een homp koe dat flarden van hun interieur rondstoven als in een tekenfilm. Ik dacht aan dat beruchte onheilsgedicht van Yeats ('shadows of the indignant desert birds') tot een van de vogels geknakt ter aarde stortte. Moest ik 112 bellen? (+)

Gedichten uit de geheime laden van Johnny Cash zijn gebundeld in 'Forever Words'. Beeld getty
Gedichten uit de geheime laden van Johnny Cash zijn gebundeld in 'Forever Words'.Beeld getty
Meer over