Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. In de Tweede Kamer wordt vanavond gedebatteerd over de gevolgen van de Brexit voor Nederland. De coalitie wil 'geen strafexpeditie' tegen de Britten. In de rest van Europa vraagt men zich ook af hoe nu verder. Ook in de Volkskrant Avond: hoe Hollandse kazen tóch in Rusland worden verkocht en tenniscoach Mark de J. blijft voorlopig vastzitten.

Redactie
PVV-fractievoorzitter Geert Wilders maakt een lange neus naar premier Mark Rutte tijdens een overleg van de Tweede Kamer over het onverwachte besluit van de Britten om te kiezen voor een Brexit. Beeld ANP
PVV-fractievoorzitter Geert Wilders maakt een lange neus naar premier Mark Rutte tijdens een overleg van de Tweede Kamer over het onverwachte besluit van de Britten om te kiezen voor een Brexit.Beeld ANP

Vandaag belangrijk

Live Brexit - Groot-Brittannië verliest AAA-status bij kredietbeoordelaar S&P

De politieke chaos in Groot-Brittannië is groot na de Brexit van afgelopen vrijdag. En hoe verder met de Europese Unie na het onverwachte besluit van de Britten? Volg alles over de Brexit in ons liveblog.

Tenniscoach Mark de J. blijft in voorlopige hechtenis

De voorlopige hechtenis van tenniscoach Mark de J., verdacht van de moord op zakenman Koen Everink, wordt niet opgeheven. Volgens de rechtbank is sprake van 'een stevige verdenking'. Als het aan de Officier van Justitie ligt, wordt De J. bovendien onderzocht op zijn mentale gesteldheid in het Pieter Baan Centrum.

Live Brexit-debat: Coalitie wil 'geen strafexpeditie' tegen Britten

Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor Nederland? De fractievoorzitters in de Tweede Kamer debatteren vandaag met premier Mark Rutte over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. De Volkskrant doet live verslag.

Hooggerechtshof VS veegt abortusrestricties Texas van tafel

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de abortusrestricties die gelden in Texas van tafel geveegd. Door toedoen van de strenge regels in de staat moest de helft van de abortusklinieken in Texas de deuren sluiten.

Vrouw demonstreert met haart familie tegen abortus in Washington. Beeld AFP
Vrouw demonstreert met haart familie tegen abortus in Washington.Beeld AFP

Sportzomer Live

Liveblog - Engeland - IJsland

Zeven van de acht kwartfinalisten zijn bekend. In Nice strijden Engeland en IJsland om de laatst beschikbare plek. Engeland wordt nog altijd als een outsider gezien dit EK. Gaan zij hun favorietenrol waarmaken of weet IJsland, dat als een hecht colleftief speelt, te stunten? Volg het in deze liveblog.

UCI zet tijdens Tour warmtecamera's in tegen mechanische doping

In de strijd tegen mechanische doping worden deze zomer tijdens de Tour de France warmtebeeldcamera's gebruikt. De Franse staatssecretaris van Sport Thierry Braillard kondigde de maatregel vandaag aan tijdens een bijeenkomst in Parijs.

Mei 2016: een fiets wordt gecontroleerd na de finish van een etappe in de Giro d'Italia. Beeld AP
Mei 2016: een fiets wordt gecontroleerd na de finish van een etappe in de Giro d'Italia.Beeld AP

Video van de dag

Ze wordt geroemd als de enige die het hoofd koel houdt in de Brexit crisis. Maar wie is Nicola Sturgeon, premier en strijder voor de onafhankelijkheid van Schotland?

Vanavond op televisie

Vanavond staan Engeland en IJsland tegenover elkaar in de achtste finales van het EK (21.00 uur, NPO1). Lukt het Engeland een Europese wedstrijd te winnen na de Brexit? Zin in tv-geweld buiten het veld? Kijk dan Scarface (22.00 uur, Canvas). Pacino's maniakale vertolking en regisseur De Palma's overdonderende barokke stijl maakten van Scarface een filmicoon. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Rajoy won geen 'recht om te regeren' (+)

De tweede Spaanse verkiezingen in een half jaar tijd hadden vrijwel dezelfde uitkomst als de eerste: Mariano Rajoy won zondag met zijn Partido Popular, maar met te weinig stemmen voor een absolute meerderheid. Hij zal dus steun moeten zoeken bij een andere partij, maar er is weinig enthousiasme.

'Ik ontdekte dat muziek voor mij eigenlijk niet gek genoeg kon' (+)

De Bossche dj en producer Mitchel van Dinther alias Jameszoo (25) vond inspiratie bij jazzgrootheden en zij bij hem. Nu speelt hij voor het eerst op North Sea Jazz. Hoe klinkt dat?

Mitchel van Dinther alias Jameszoo. Beeld Daniel Cohen
Mitchel van Dinther alias Jameszoo.Beeld Daniel Cohen

Rijke Rus laat zich westerse kaas niet van het brood eten (+)

Sinds de sanctiestrijd na de annexatie van de Krim importeert Rusland geen westerse zuivel meer. Maar de fijnproevers in Moskou weten hun weg naar de enige echte Nederlandse kaas te vinden.

'Als ik een show geef, doe ik nette kleding aan' (+)

Een portret van een kind in zijn slaapkamer: Thomas Schouten (11 jaar).

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

'Ik ben in shock, ik ben er ziek van'

Natuurlijk likt ook de Britse popsector de wonden na de keuze van het Verenigd Koninkrijk voor een Brexit. De Britse pop is doorgaans weinig behoudend en verre van isolationistisch, dus maakten veel musici hun afgrijzen over een vertrek uit de Europese Unie kenbaar op de verschillende poppodia die hen de afgelopen dagen ter beschikking stonden.

Nu maar hopen dat een Brexit helpt (+)

Een week vol feesten en logeerpartijtjes had zijn sporen nagelaten bij mijn toch al weinig robuust zoontje: een hevige kriebelhoest hield hem uit de slaap.

Daniel Campbell Smith van de Britse band Bastille: 'Ik ben er ziek van. Ik ben in shock. Dit gaat enorme gevolgen hebben.' Beeld EPA
Daniel Campbell Smith van de Britse band Bastille: 'Ik ben er ziek van. Ik ben in shock. Dit gaat enorme gevolgen hebben.'Beeld EPA
Meer over