recensiepop

Het nieuwe geluid van Corridor past de band goed ★★★★☆

null Beeld

Indierock en janglepop uit de hoek van Ultimate Painting, Real Estate en Amsterdamse bands als Naive Set en Apneu, maar dan geheel in het Frans gezongen. Dat hoor je niet vaak, want Frankrijk brengt weinig van dit soort bands voort. Ah, wacht, Corridor komt uit het Canadese Montréal. Hun Frans is Québécois.

De band van songschrijvers Jonathan Robert en Dominic Berthiaume bracht op kleinere labels twee galmende post-punkplaten uit. Prima albums, maar het nieuwe geluid past ze nog veel beter: op hun debuut voor het vermaarde Sub Pop-label gooit Corridor het over een poppy boeg: elf liedjes die nu eens springerig zijn, met zenuwachtig huppelende baslijn (Domino, Goldie) en daarna weer dromerig en mid-tempo (Junior, Agent Double).

Wat ze allemaal gemeen hebben, zijn een sprankelende melodie, geaccentueerd door aanstekelijk jengelende gitaarlijntjes die er als kleurige vlinders omheen fladderen. Wat een heerlijke ontdekking. Dinsdag 29 oktober zijn ze ook nog eens in Nederland voor een optreden in de kleine zaal van Paradiso, Amsterdam.

Pop

★★★★☆

Corridor

Junior

Sub Pop/Konkurrent

Meer over