Album

Het melancholieke nieuwe album van Saint Etienne doet aangenaam wegdromen ★★★★☆

null Beeld

Op hun tiende album in dertig jaar brengt het Britse poptrio Saint Etienne een ode aan de muzikale jaren negentig. Maar je moet goede oren hebben, en encyclopedische popkennis, om de klavecimbel uit een liedje van r&b-trio Honeyz te herkennen, of de door de samplemangel gehaalde stem van Natalie Imbruglia.

Doet er ook niet toe, want het grotendeels instrumentale album (zangeres Sarah Cracknell is lang niet in elk nummer te horen met haar zwoele, omfloerste stem) doet ook als je niets herkent aangenaam wegdromen. I’ve Been Trying to Tell You staat vol melancholieke, licht orkestrale muziek die nostalgisch stemt zonder dat je precies weet waarnaar. Dat raadselachtige maakt het tot een van de mooiste Saint Etienne-platen – en het maakt nieuwsgierig naar de gelijknamige film die de band naast het album uitbrengt.

Saint Etienne

I’ve Been Trying to Tell You

Pop

★★★★☆

Heavenly/PIAS

Welke nieuwe muziek is er uitgebracht en wat vinden de experts van de Volkskrant daarvan? Bekijk onze muziekpagina met het album van deze week, alle recensies en de tracks van de week.

Meer over