RubriekHet nieuwe eten

Het jaar 2018 heeft voor ons een lichtroze KitKat in petto

Gidi Heesakkers
KitKat Ruby Beeld KitKat
KitKat RubyBeeld KitKat

Zeer kort geschiedenislesje op de verpakking van de nieuwe KitKat: 'The story of chocolate, which started with ancient civilizations in central America, saw new chapters written with the introduction of milk chocolate in 1819 and white in 1936.' Het jaar 2018 heeft voor ons een lichtroze KitKat in petto, volgens producent Nestlé gemaakt van 'Ruby cocoa beans'. Eerst alleen exclusief in Japan, nu exclusief bij Albert Heijn.

Nestlé rept van 'een baanbrekende innovatie', chocolade gemaakt van 'speciaal geselecteerde cacaobonen' die een onduidelijk 'uniek en innovatief proces' ondergaan, teneinde de smaak en de kleur (die van nature in de bonen aanwezig zou zijn) uit de verf te laten komen. Sceptici vinden het gelul en weerspreken in blogs de claim van 'een vierde chocoladesoort', naast puur, melk en wit.

De KitKat Ruby is voer voor Instagram en een toe maar-spreuk op de verpakking: 'Discover a new chocolate experience.' De smaak is licht bessenachtig, stukken subtieler dan de fruitsmaak in, pak 'm beet, de vintage Lila Pause aardbei of welke chocolade met sinaasappelhints dan ook. Je kunt het met veel marketinggevoel voor overdrijving een nieuwe chocolade-ervaring noemen. Laten wij het houden op 'best een lekker viervingerig reepje'.

Cijfer: 6,5

Meer over