Aaf leest sterrenBrigitte Nielsen en Roseanne Barr

Het is nooit saai in het leven van Brigitte Nielsen, je zou haar wat saaiheid gunnen

Brigitte Nielsen Beeld
Brigitte Nielsen

Barkeeper

Oké, raadsel: wie bedoelt De Telegraaf met deze functieomschrijving: ‘Actrice, deelneemster aan schimmige realityprogramma’s en toch vooral ook de ex-vrouw van SYLVESTER STALLONE’? Tien punten, helemaal goed, het is Brigitte Nielsen!

Mensen die ook leefden in de jaren tachtig zullen zich Brigitte Nielsen herinneren, inderdaad als ‘toch vooral ook de ex-vrouw van SYLVESTER STALLONE’. Ze was het schoonheidsideaal van die tijd: blond van kuif, blauwogig, 1 meter 83 en grote tieten: het prototype edel-Ariër dat toen graag gecast werd in films als Rocky IV.

Nielsen verdween uit het oog, maar ze is terug, want zwanger! Op haar 54ste. ‘Fans zijn wereldwijd verbijsterd', wist De Telegraaf te melden. Waarschijnlijk hadden zij er een van hun polls op losgelaten.

‘Vijf huwelijken en vier volwassen zonen verder, begint Nielsen nu dus aan zo ongeveer haar achttiende jeugd', vat de krant haar leven samen. Gelukkig behandelen ze sommige zaken wat gedetailleerder, zoals haar verslaving: ‘Legendarisch zijn de beelden uit 2012 van een ladderzatte Nielsen, die zowat met een plamuurmes van het gras uit een park in Los Angeles moest worden gekrabt (spelfout van de Telegraaf) een peuk schuin in de mond en de wodkafles in de hand.’

Dit probleem leidde onder andere tot deelname aan programma’s als Celebrity Rehab en Ich bin ein Star – Holt mich hier raus!

Na al haar echtgenoten is Nielsen nu al vijftien jaar met een barkeeper die vijftien jaar jonger en twee koppen kleiner is. En die haar hopelijk, want dat wil ze, een dochter schenkt. ‘Het is nooit saai in het leven van BRIGITTE NIELSEN', aldus De Telegraaf. Je zou haar wat saaiheid gunnen.

Roseanne Barr Beeld AFP
Roseanne BarrBeeld AFP

Ambien

Roseanne Barr, kent u haar nog? Iets na Brigitte Nielsen kwam zij, en ze was het tegenovergestelde van Nielsen in alles, want klein, bruinharig en obees. Haar baanbrekende programma Roseanne was van 1988 tot 1997 op tv, over een moeder uit de working class met een gevat gezin. Dit jaar werd het opnieuw gelanceerd.

Barr leerde ons deze week de moderne versie van dronken je ex opbellen. Ambien tweeting. Twitteren terwijl je slaappillen op hebt. Moet je nooit doen.

Deze week twitterde Barr dat Valerie Jarrett, een ex-adviseur van Obama, eruit vond zien alsof ‘het Moslimbroederschap en Planet of the Apes een baby hebben gekregen’. Je hoeft niet lichtgevoelig te zijn om daar een racistische ondertoon in te zien. Na haar tweet cancelde ABC de nieuwe uitzendingen van Roseanne per direct.

Barr twitterde haar interpunctieloze excuses: ‘Jongens ik heb iets onvergeeflijks gedaan dus verdedig me niet. Het was 2 uur in de ochtend en ik was aan het ambientwitteren – het was ook nog memorial day – ik ben te ver gegaan en ik wil niet verdedigd worden – het was vreselijk en niet te verdedigen.’

Los hiervan: het programma was begin dit seizoen een groot succes, met 25 miljoen kijkers en een tweet van Donald Trump –‘Roseanne, je moet een eigen talkshow!’, maar daarna zakten de cijfers. Cancelen was misschien niet geheel door idealen ingegeven.

En los dáárvan: Roseanne twittert al jaren bizarre visies, al dan niet ingegeven door slaappillen. Ze noemde Israël een nazi-staat, vond dat de bazen van Goldman Sachs geëxecuteerd moesten worden en riep op om alle tieners te bewapenen.

Dus.

Mensen die opgegroeid zijn in de jaren negentig denken weemoedig terug aan de tijd dat het hele tv-gezin nog vrolijk om de tafel zat te lachen terwijl de begintune speelde.

Meer over