Het geluid is soms wat schel en het ingelaste 'reclameblok' te lang, maar verder is Comeback scherp

Een naïeve zanger wordt er ingeluisd, in een hilarische satire op reality-shows. Extra vermakelijk is de videowand met BN'ers die gemene juryleden spelen.

Annette Embrechts
Peter Drost en Gerhardt in Comeback (8+) van Beumer&Drost Beeld Studio Veen
Peter Drost en Gerhardt in Comeback (8+) van Beumer&DrostBeeld Studio Veen

Vraag kinderen wat ze willen worden en een groot aantal zegt 'beroemd', geïnspireerd door een wildgroei aan You-Tube-kanalen, talentenshows en programma's zoals Holland's Got Talent, Idols en The Voice (Kids). Dat die programma's vaak grotendeels draaien om leedvermaak krijg je pas door als afzeik-jury's op stoom raken en camera's onthutsende schade aanrichten, ontdekt ook de goedgelovige Pjotr in de hilarische satire Comeback (8+) van jeugdtheatergezelschap Beumer & Drost.

Pjotr, een naïeve eindvijftiger, wordt er door een geslepen presentator ingeluisd. Hij ontdekt de stiekeme privéopnamen pas wanneer hij denkt eindelijk een manager en vriend te hebben gevonden die echt in hem en zijn zangkunst is geïnteresseerd. Acteur en theatermaker Peter Drost (Pjotr) neemt met muzikant en speler Gerhardt Heusinkveld (als presentator van Lucky Loser) allerlei kijkcijferkanonnen op de hak, door ingenieus gebruik te maken van interactie met een videowand.

Comeback (8+)

Jeugdtheater
Door Beumer & Drost
5/1, De Krakeling, Amsterdam
Tournee t/m 23/3

Vanaf de eerste scène gaat het duo er met pruiken en pakken vol in. Met nauwelijks decorstukken, maar des te meer filmbeelden op de achterwand, rent het duo van 'backstage' naar 'opnamestudio' en van 'afzeikjury' naar een 'candidcamera-vakantiehuisje'. Dat bedenker Drost en regisseur Michael Helmerhorst voor bijrolletjes op de videowand BN'ers als Tom Egbers en Ad Visser hebben weten te strikken, werkt dubbelgrappig.

Het geluid is soms wat schel en het ingelaste 'reclameblok' is te lang, maar de rest is scherp en het herhaaldelijk gezongen Ik kan er niet meer tegen blijkt een echte oorwurm. Vanaf vandaag te downloaden op Spotify.

Meer over