De Volkskrant Leesclub

Het eind van een geweldig seizoen voor de Volkskrant Leesclub, die inmiddels 5.600 leden telt

Simone Atangana Bekono Beeld Hilde Harshagen
Simone Atangana BekonoBeeld Hilde Harshagen

De Volkskrant Leesclub groeide afgelopen jaar uit van een clubje van 1.500 man naar meer dan 5.600 leden. Geweldig! We hebben heel wat boeken gelezen en geanalyseerd onder leiding van Volkskrant-recensenten Hans Bouman, Onno Blom, Bo van Houwelingen, Emilia Menkveld en Rob van Scheers. De boeken die we afgelopen jaar bespraken waren: Koninkrijk van Jo Nesbø, Confrontaties van Simone Atangana Bekono, Klara en de zon van Kazuo Ishiguro, De stem van Jessica Durlacher, Shuggie Bain van Douglas Stuart, de beste verhalen van Maarten Biesheuvel, Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld, Utopia Avenue van David Mitchell, Het leugenachtige leven van volwassenen van Elena Ferrante, Uit het leven van een hond van Sander Kollaard en Wolf Hall van Hilary Mantel.

Douglas Stuart Beeld Amir Hamja
Douglas StuartBeeld Amir Hamja

U kunt alle opmerkingen en discussievragen terugvinden door naar beneden te scrollen in onze Facebookgroep. De leeswijzers zijn terug te vinden op volkskrant.nl.

De komende zes zomerweken bespreken we even geen nieuw boek, maar we zijn er eind augustus weer. Deelt u intussen uw zomerboekentips? We zijn te vinden op Facebook (zoek op Volkskrant Leesclub).

Meer over