AlbumrecensieActs of Rebellion

Het dancedebuut van de Colombiaanse Ela Minus spat uit elkaar van puur technoplezier ★★★★☆

Robert van Gijssel
null Beeld

De Colombiaanse Ela Minus heeft in Brooklyn, New York een huis vol synths. Daarmee maakt ze iets dat je best ‘slaapkamertechno’ zou kunnen noemen maar Minus dreunt vanuit haar slaapkamerraam wel hard de dansvloer op, met een zeer veelbelovende debuutplaat.

Minus schrijft pakkende popsongs over alledaags leed en stuurt die de wereld in op toegankelijke en benevelende dance. De cadans in tracks als Megapunk en El Cielo no es de Nadie doen denken aan het ijzige ritme van Kraftwerk en de sfeer op de plaat blijft onverminderd onderkoeld. En dan zijn de door Minus geprevelde teksten ook nog invoelbaar en grappig, zoals in het perfecte kater- en vereenzamingsnummer Dominique, dat uit elkaar spat van technoplezier. ‘Last night, I went to bed at 7am’, zingt Minus. ‘Last time I did this, I had a boyfriend who cooked me dinner. Now all I have is coffee and some liquor.’

Het was al een sterk dancejaar, met prachtplaten van Kelly Lee Owens en onlangs Róisín Murphy. Het wordt er met Minus alleen maar beter op.

Ela Minus

Acts of Rebellion

Dance

★★★★☆

Domino/ V2

Meer over