Hans Teeuwen kondigt webplatform aan: 'Wat zie je tegenwoordig? Giel Beelen, jankend op tv'

Hans Teeuwen kondigt webplatform aan, op z'n Teeuwens. 'Wat zie je tegenwoordig? Giel Beelen, jankend op tv.'

Jay Plaat
Hans Teeuwen Beeld
Hans TeeuwenBeeld

Hans Teeuwen is de eerste Nederlandstalige cabaretier die een onlineplatform lanceert waarop je je kunt abonneren. 'Hans Teeuwen World', te bereiken via hansteeuwen.nl, gaat vanaf vrijdag 1 december 12.00 uur live. Het biedt alle shows en cd's van Teeuwen, maar levert ook elke week een horoscoop, nieuwe filmpjes en live-uitzendingen.

Absurd en tegendraads

Sinds gisteren kunnen gegadigden zich abonneren. Die middag lichtte Teeuwen al een tipje van de sluier op met een Sinterklaasfilmpje. Teeuwen, als een rokende en drinkende Sinterklaas, wordt geïnterviewd, en snijdt en passant de Zwarte Pietendiscussie aan ('Die jongens verdienen goed. Die jongens worden goed behandeld. En als er iemand hier als slaaf behandeld wordt, dan is het deze jongen hier, die hier zit.'). Hij blikt terug op zijn legendarische televisieoptreden bij Jiskefet, waarbij hij zich oraal liet bevredigen (een kwestie van spanningsverlichting, 'zodat ik me weer volledig kan storten op wat de facto mijn taak is: het geven van cadeautjes') en stelt de hedendaagse mannelijkheid ter discussie: 'Wat zie je tegenwoordig? Giel Beelen, jankend op tv.'

Absurd en tegendraads dus, zoals Teeuwen-liefhebbers gewend zijn. Het platform, een productie van Hans Teeuwen Producties BV, doet denken aan hansteeuwen.tv. Dat was een gratis te bezoeken website die Teeuwen in 2008 lanceerde. Daarop postte hij wekelijks video's waarin hij willekeurige mensen opbelde en zich voordeed als iemand anders, patiënt was bij psychiater Pierre Bokma, en Gummbah op pad stuurde naar de videotheek om De Kwien te huren. Voor enthousiastelingen die er snel bij zijn, gaat het eerste jaar 19,99 euro kosten, het uiteindelijke abonnement kost 64,99 euro per jaar. Volgens Teeuwen een bedrag 'waarvoor een hoer nog niet over je heen wil pissen'.

Meer over