NieuwsTelevisie

Hans Goedkoop stopt na ruim 700 afleveringen met Andere Tijden

Hans Goedkoop stopt na bijna twintig jaar met het geschiedenisprogramma Andere Tijden. Dat hebben de NTR en de VPRO woensdagavond bekendgemaakt. Het programma gaat door met een nieuwe presentatrice: historica Astrid Sy.

Presentator Hans Goedkoop. Beeld ANP Kippa
Presentator Hans Goedkoop.Beeld ANP Kippa

De presentator vindt het na ruim 700 afleveringen tijd om het stokje over te dragen. Goedkoop blijft verbonden aan de geschiedenisafdeling van de NTR en gaat zich intensiever bezighouden met geschiedenisseries. Ook start de presentator volgend jaar met de voorbereiden voor een serie over de dekolonisatie van Nederlands-Indië.

Astrid Sy is vanaf 29 januari te zien in Andere Tijden. Sy heeft er zin in: ‘Als kind had ik al een fascinatie voor het verleden en niet voor niets ben ik daarom geschiedenis gaan studeren. Ik ben ervan overtuigd dat historisch begrip ons helpt de ingewikkelde wereld van nu beter te begrijpen. Het tv-programma Andere Tijden is daarom essentieel. Alhoewel ik moet toegeven dat het ook gewoon een stiekeme fantasie van mij was om het te mogen presenteren.’

TV-recensie: In DWDD University en Andere Tijden leidde de vooruitgang tot doemdenken.

Meer over