Grootste bitcoinbeurs Mt. Gox offline gehaald

De website van Mt. Gox, een groot handelsplatform voor bitcoins, is offline. De site ging op zwart nadat zes grote bitcoinhandelaars maandagavond een verklaring publiceerden waarin ze zich distantieerden van Mt. Gox.

redactie
Een man kijkt naar de website van MtGox Beeld afp
Een man kijkt naar de website van MtGoxBeeld afp

In de verklaring hekelen de bitcoinbeurzen Coinbase, Kraken, BitStamp, Circle, Blockchain.info en BTC China het falen van Mt. Gox, dat al langer onder vuur ligt. De belangrijkste handelaar in de virtuele munt zou onbetrouwbaar zijn door een softwarefout, waardoor transacties te manipuleren zijn. Door de berichten over geknoei met transacties is de waarde van de munt de afgelopen tijd flink gedaald.

In de gezamenlijke verklaring doen de bitcoinhandelaren een poging het vertrouwen in de bitcoin te herstellen. De 'stuitende praktijken' van het in Tokio gevestigde Mt. Gox zijn volgens hen niet representatief voor de bitcoinhandel. Ze zeggen verder er hard aan te werken het digitale betaalmiddel veiliger en gebruiksvriendelijker te maken.

De koers van de virtuele munt daalt hard. Waar er in oktober nog 900 euro voor één bitcoin werd betaald, betaal je nu 364 euro voor één bitcoin.

Meer over