Gravity grootste kanshebber Bafta-award

De film Gravity maakt dit jaar de meeste kans op een Britse Bafta-award met maar liefst elf nominaties. Het ruimtedrama is onder meer genomineerd in de categorieën beste film, beste Britse film, beste actrice (Sandra Bullock) en beste regisseur (Alfonso Cuaron).

null Beeld Filmstill
Beeld Filmstill

In Gravity reist een medisch ingenieur (Bullock) met een ervaren astronaut (George Clooney) naar de ruimte. Tijdens een ruimtewandeling gaat er iets mis, waardoor Bullock en Clooney samen zwevend in het duister achterblijven. In de categorie beste film neemt Gravity het op tegen 12 Years a Slave, American Hustle, Captain Phillips en Philomena.

In de categorie beste actrice zijn naast Bullock ook Amy Adams (American Hustle), Cate Blanchett (Blue Jasmine), Emma Thompson (Saving Mr Banks) en Dame Judi Dench (Philomena) genomineerd.

Bij de mannelijke acteurs gaat de strijd tussen Chiwetel Ejiofor (12 Years a slave), Christian Bale (American Hustle), Tom Hanks (Captain Phillips), Bruce Dern (Nebraska) en Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street).

De Baftas zijn de Britse evenknie van de Amerikaanse Oscars. De winnaars worden bekendgemaakt op 16 februari in het Royal Opera House in Londen.

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over